To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [pilne] Proszę o ocene:) Carisma 1,6 + LPG 98' EDIT 1post

ArC - 24-04-2009, 23:27
Temat postu: [pilne] Proszę o ocene:) Carisma 1,6 + LPG 98' EDIT 1post
Witam. Jestem nowym użytownikiem forum. Szukam autka, i ostatnio dosyc mocno zastanawiam sie nad zakupem Carismy cena około 8-10k.

Najchętniej z silnikiem 1,6 - by stosunkowo mało palił, z tego co czytałem części do 1,6 są tańsze niż do GDI a więc to także zaleta. No i chciałbym autko zagazowane wiem że niektórzy z was powiedzą że to zbordnia, jednak dla mnie liczy się ekonomika spalania i koszty na paliwo chciałbym minimalizować. Moc silnika stoi dla mnie na drugorzędnym miejscu, gdyż ścigać sie nim nie będe, i do przepisowej jazdy wystarczy:)

Znalazłem takie oto ogłoszenie, Co sądzicie?

http://otomoto.pl/mitsubi...m-C8489744.html

ogolnie to na tylnej klapie brak oznaczenia wersji, a w komorze silnika niepokoi mnie jego błysk oraz stan lewego fartucha - jakby pomarszczony lekko był. Co Wy na to?

Licze na opinie i pozdrawiam serdecznie! :)

EDIT.!!!!!!!!
Dzis oglądał go mój ojciec. Ogolnie to ze spraw na minus:

- szpachlowane tylnie nadkole po stronie kierowcy i zaczyna lekko brać go rdza reszta okej.
- wymieniana przednia szyba i boczna po stronie pasażera
- tylne zawieszenie tłucze - pewnie trzeba by je powymieniać
-wersja bez klimy z elektrycznym szyberdachem

na plus:
- silnik wyglada nieźle i pracuje na tym gazie spoko, choć jest lekko "mułowaty" (jednak to tylko 90km)
-Gaz BRC wiec żaden noname
- wnetrze w miare zadbane
- bagażnik wyglada zdrowo i tylnia szyba oryginalna wiec zlany mocno w dupsko nie był
- cena spadła do 8,500

Jestem w kropce bo cena po upuście niezła, w sumie to ciezko o 11 letnie auto, które nie miało żandej przygody mniejszej, bądź większej. W zasadzie silnikowo okej wiec prawdopodonie mechanicznie stoi dobrze.
Pytanie do Was
Warto? (ile moze kosztować remnot zawiesznia z tyłu)

pic11 - 25-04-2009, 02:05

WITAM , MAM TAKĄ SAMĄ CZYLI SREBRNĄ ;] , wersja to jest chyba GLX . ja mam GLS i mam halogeny w tej nie ma , klimatronik jest u mnie tu nie widać , 4 szyby elektryczne są u mnie tu nie widać ..... za mało opisana jest ta cari , a co do części to ceny są różne niektóre są droższe do gdi inne do zwykłej .
barthez2183 - 25-04-2009, 06:36

Z tyłem miała jakąś przygodę,źle naklejone znaczki i z prawej strony po boku zderzak schowany pod błotnik,a z lewej przestaje.
drd1812 - 25-04-2009, 07:49

jak barthez2183 wspomniał znaczki naklejone nie "regulaminowo", prawe błotnik i listwa pod tylnym światłem wskazują ze autko miało przygodę, nie oryginalne listwy na drzwiach, nie oryginalny schowek (podłokietnik), nie oryginalne listwy na drzwiach, silniczek po chemii no i ja się tych świateł przeciwmgielnych nie dopatrzyłem :P
Robson86 - 25-04-2009, 09:35

Co do czesci to bez przesady, te samochody sie nie psuja :P A tarcze/klocki raz na jakis czas to nie jest wielka roznica :)
Ale jesli powiedziales ze chcesz zamontowac w aucie to slowo zaczynajace sie na G## to bierz 1,6 lub 1,8

prawa przednia lampa jakby byla krzywo troszke zamontowana
z tylu emblematy zle przymocowane
odgieta wycieraczka

Pozdroo

ArC - 25-04-2009, 23:49

Edytowałem pierwszy post. Jutro musze sie zdecydowac, więc jeśli ktoś chciałby wyrazić swoją opinię to byłbym wdzięczny.
Robson86 - 26-04-2009, 01:05

jesli ja obejrzeliscie, to wydaje mi sie ze tak :) Cena jak na 98rok jest bardzo dobra :)
ArC napisał/a:
wersja bez klimy z elektrycznym szyberdachem

troszke szkoda ze bez klimki, ale bez tego wynalazku tez da sie zyc :)
Pozdroo

ArC - 26-04-2009, 12:02

No więc zdaje relacje. Historia jednak bez happy endu.

Umówilismy sie z facetem dzis na giełdzie w Olsztynie. Specjalnie przyhechalem z Gdańska na tą okoliczność aby jeszcze obejrzeć samochód i sprawdzić miernikiem grubości lakieru, który posiadam.
No i co sie okazło, tam gdzie mój ojciec stwierdził szpachle bez żadnych przyżądów = faktyczne była. Jednak jak przyłożyłem miernik grubości lakieru do reszty to... :evil: cała lewa i prawa strona ulepiona ze szpachli. Tłumaczy to zmianę listew bocznych. Makabra. Nie polecam nikomu tego egzemplarza. Jestem zawiedziony i zły, bo sprzedawca do konca zapierał sie ze samochód "bezwypadkowy" a jak wyjałem miernik to tylko spuścił głowe i stracił cheć do gadania. :lol:

Myslałem że dzis dołącze do grona Mitsumaniaków, jednak sie nie udało. Carisma pozostaje jednak w moim kręgu zainteresowań. Pozdrawiam i dzieki za pomoc i licze na pomoc także w przyszłości :wink:

Robson86 - 26-04-2009, 13:45

Jesli chcesz cos wiedziec dokladniej bez ogladania auta to mozesz poprosic o przeslanie wiekszej ilosci "dokladniejszych" zdjec. Bo te sa fatalne :? Nie dosyc ze male to jeszcze zbyt daleko i w cieniu :?
Pozdroo

Anonymous - 27-04-2009, 00:10

Witam, ja mam na sprzedaż carisme ;] cena 7000 zł jest dośc atrakcyjna moim zdaniem ;] odezwij sie na gg 7882742 pokaże Ci foto ;]
Robson86 - 27-04-2009, 09:06

kawa89 napisał/a:
odezwij sie na gg 7882742 pokaże Ci foto ;]

pokaz tutaj to wszyscy ocenimy (chociaz pamietaj ze do tego jest inny dzial)
Pozdroo