To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Kupię Carismę DID 116KM (2003-2004r)

Student - 27-04-2009, 08:15
Temat postu: Kupię Carismę DID 116KM (2003-2004r)
Panowie jak byście coś znaleźli przypadkiem to dajcie znać, najlepiej w centralnej Polsce bo nie chce mi się jeździć po całym kraju, cena normalna ni wysoka ni niska.
Wersja jak najbogatsza, oczywiście 116KM, preferowany kolor: czarny, granatowy, generalnie ciemne.

A ta kogo, czy to nie któryś z naszych maniaków:

http://www.autotrader.pl/...3,108081574.asp

Grześku - 28-04-2009, 23:49

Moja :mrgreen:
info na PW

Student - 03-05-2009, 11:48

No to już wstępnie chyba mogę napisać:
W sobotę po miłej wizycie u Grześka stałem się właścicielem jego Carismy, co prawda samochód nie został jeszcze odebrany (małe poprwaki techniczne) ale po małych negocjacjach obydwie strony zostały usatysfakcjonowane.
Obecnie czekam na "odbiór" DID

W związku z tym Moja Carisma GDI jest do sprzedania, (zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia na pocztę , obecnie trwa ustalanie niewygórowanej ceny itd.)
Grzegorz widział, więc chyba nie mam się czego wstydzić, delikatna polerka po ostatniej obcierce parkingowej i samochód będzie wystawiony w dziale "Sprzedaży"

Grześku - 03-05-2009, 13:33

Kierowca cieszy się dwa razy: jak kupi i jak sprzeda samochód.
Z jednej strony się cieszę że sprzedałem ale z drugiej czuję się jakbym stracił kawałek siebie. Na szczęście Cari trafiła najlepiej jak mogła, lepszego właściciela dla niej bym nie znalazł.

Niech Ci służy Rafale równie dobrze jak mi.
Może kiedyś jak się spotkamy dasz siąść za kółko i po cichu otrzeć łezkę nostalgii 8)

Student - 03-05-2009, 20:31

OK. dzięki Grześ , (ps. znalazłem Dowód) był w garniturze który miałem w MSWiA.
Jak mogłeś się przekonać trafi naprawdę w dobre ręce, znam Cari jak własną kieszeń, troszeczkę poprawek, spinek, mycia i wosku i będzie miało dobre garażowane warunki.

Właśnie obfotografowałem swoją i tą obcierkę (jutro ruszam ubezpieczyciela)

PS. czekam na jutrzejsze wiadomości (reszta przez telefon jutro).

Pozdrawiam

cns80 - 03-05-2009, 20:43

Student, co się stało ? Z GDi na DID ??? Przecież Darek mówi że kopcą :P

P.S. Czy te zegary to indiglo ? Czy tylko inny wzór tarczy ?

Student - 03-05-2009, 21:16

Sprawa poszła rozpędem a może amokiem zakupów.
Teścio bierze nowego Outka, no to i JA postanowiłem coś zmienić, co prawda szkoda mi kasy na Outka (trochę za drogi w utrzymaniu dla mnie) ale poszło po odnawianiu rocznika, Carismą naprawdę dobrze Mi sie jeździ.
Postanowiłem porównać jak to jest GDI 125 do DID 116,

Carisma Grześka miała jednego konkurenta (czarną Carismę DID 116 z 2003 czy 4 roku) świeżo sprowadzoną, ale jak zadzwoniłem to sprzedawca był strasznie niesympatyczny więc z chamem nie rozmawiam.
Zadzwoniłem do Grześka, porozmawialiśmy i stałem się Nowym właścicielem Jego Cari, co prawda samochód jest jeszcze w Lublinie ale już barzdo krótko.
Grzegorz zrobi małe poprawki techniczne które wyszły przy oględzinach i będę ujeżdżał DID-ka , pochwalę się wrażeniami i obiektywnie napisze co lepsze (moim zdaniem).

Po pierwszej jeździe moja d..a lepiej znosi stare siedzenia te w nowej jakieś takie taboretowe i twarde , ale może się przyzwyczaję.
Co do silnika to przyzwyczajenie do benzyny kręci łezkę w oku ale prawdopodobnie zrekompensuję to na Shell-u.
Bynajmniej DID nie będzie miało u mnie lekko bo noga ciężka a do pracy coraz większe korki.

cns80 - 03-05-2009, 21:54

Student napisał/a:
Bynajmniej DID nie będzie miało u mnie lekko bo noga ciężka a do pracy coraz większe korki.
Pamiętaj: do dynamicznej jazdy wystarczy 2,5 max 3 tyś. obrotów i częsta zmiana biegów w górę :wink: Zobaczysz jak fajnie :D

A co z tymi zegarami ?

Student - 03-05-2009, 22:41

Normalnie nie mam pojęcia Grześ coś wstawił NO MAN czy coś , nawet podświetlanie zrobił na niebiesko (będę musiał chyba wrócić do ORI) , nawet przez telefon mówiłem żeby to zdemontował ale odpuściłem, jak smakowałem kiełbasek z grilla i robiliśmy jazdę próbną to był dzień więc nic nie było widać, zobaczę i ocenię jak odbiorę samochód , może i podświetlanie zostanie :wink: .
Rafal_Szczecin - 03-05-2009, 22:51

Grzesiu a czemu nie masz wpisane 140 kuca, przeciez miales ja wirusowana
Student - 03-05-2009, 23:07

No nic się Grzez nie chwalił,
Jedno mamy wspólne, obydwaj lubimy swoje samochody , co prawda Grzęś dba inaczej - trochę lansersko, felgi, niski profil , spoiler, sprzęt grający, ale DBA :mrgreen:
JA podchodzę praktycznie i staroświecko, wszystko w standardzie , obowiązkowo sprawne i raczej na ORI, w swojej starej Cari miałem kaseciaka przez 5 lat bo zawsze słucham radia.
Ostatnio zajumali Mi orginalny biały kapselek na hak, normalnie jeszcze dzisiaj bym gościa poprzypalał za to (5 lat miałem) 11lat od nowości i na strzeżonym parkingu pod firmą świsnęli.

Już na koniec jak odjeżdżałem Grzegorz pokazał Mi neonki na pedały bo zorientował się że lubię wiedzieć co było w aucie dodawane i chyba domyślił się ze trzeba coś zdemontować, uśmiech miałem jak małe dziecko które dostało lizaka ,
Przed oczami miałem Grzegorza z wypasionym sprzętem grającym i neonkami.

Grześku - 04-05-2009, 07:42

Rafal_Szczecin napisał/a:
Grzesiu a czemu nie masz wpisane 140 kuca, przeciez miales ja wirusowana

I mam cały czas, z korzyścią dla Rafała bo jak sam napisał
Student napisał/a:
Bynajmniej DID nie będzie miało u mnie lekko bo noga ciężka

Student napisał/a:
już na koniec jak odjeżdżałem Grzegorz pokazał Mi neonki

eejjj, miałeś nie wspominać o grzechach młodości :mrgreen:

Student - 04-05-2009, 08:01

Sory Grzegorz ale wizerunek osoby którą zobaczyłam nie pasował mi do tych neonek.
Chociaż z drugiej strony facet to wieczny chłopiec :wink: i lubi mieć swoje zabawki.

cns80 - 04-05-2009, 08:40

Student napisał/a:
Normalnie nie mam pojęcia Grześ coś wstawił NO MAN czy coś
MOMAN :)

Student napisał/a:
(będę musiał chyba wrócić do ORI)
Chętnie się z Tobą zamienię :) Tzn. same tarcze, bo w zegarach jest zapisany przebieg. Jakbyś chciał ori to możemy się umówić i sobie zamienić (prawie na 100% od Space Stara pasują).
Student - 04-05-2009, 09:37

Panowie jeszcze sie nie nacieszyłem (chyba mogę tak powiedzieć, moją nową Cari) a już zmiany i zamiany,
Popatrzę i zobaczę, generalnie zdanie drugiej połówki też ma tutaj znaczenie.
Będę pamiętało propozycji CNS80.
Jak by co dam znać.

Generalnie muszę jeszcze odebrać auto od Grzesia a potem oglądanie, przeglądanie , itd. do wakacji, potem trasa wakacyjna nad morze jako pierwszy test.