To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Prosba o ocene/obejrzenie Lancera

emr - 27-04-2009, 09:04
Temat postu: Prosba o ocene/obejrzenie Lancera
Witam,
przymierzam się do zakupu Lancera 2.0 '03-0'5
Znalazłem coś takiego:
http://otomoto.pl/mitsubishi-lancer-C8202469.html

Jednak mam kawał drogi na miejsce i nie chciałbym jechać na darmo.
Co sądzicie o tej ofercie?
A może ktoś przebywa w okolicy i mógłby rzucić okiem na auto?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Robson86 - 27-04-2009, 09:17

Niczego zlego nie widze, tylko maska moglaby do atrapy wlotu bardziej przylegac.
Pozdroo

krzychu - 27-04-2009, 10:44

Robson86 napisał/a:
Niczego zlego nie widze, tylko maska moglaby do atrapy wlotu bardziej przylegac.

Mój też ma taką szparę. Lancery tak mają chyba.

Krzychu

emr - 27-04-2009, 16:30

Dzięki za opinie...
Mam jeszcze pytanko. Auto ma 97tys, według człowieka z komisu, rozrząd był robiony kilka tysięcy temu. Nie ma jednak na niego "papierów".
Czy jest szansa potwierdzić w serwisie, że rozrząd faktycznie jest nowy?
W tym aucie rozrząd to kosztowna zabawa więc wolałbym uniknąć tego kosztu.

Pozdrawiam.

Robson86 - 27-04-2009, 19:41

emr napisał/a:
Auto ma 97tys, według człowieka z komisu, rozrząd był robiony kilka tysięcy temu. Nie ma jednak na niego "papierów".
Czy jest szansa potwierdzić w serwisie, że rozrząd faktycznie jest nowy?

jesli ustalicie w jakim "serwisie" to bylo robione, to podjedz tam i sprawdz w papierach :)
Pozdroo

emr - 27-04-2009, 20:03

Problem polega na tym ze auto stoi obecnie w woj. śląskim ale zarejestrowane est i było serwisowane w Poznaniu :)
A ja w ogóle jestem z Łodzi :)
To nie będzie takie proste :)

krzychu - 27-04-2009, 20:06

No to wypadało by najbliższym czasie wymienić rozrządu chyba że ktoś ma patent na sprawdzenie czy jest jeszcze ok. Ewentualne koszty wynikłe z zerwania rozrządu będą przewyższały nowy silnik z jakiegoś rozbitka.

Zawsze możesz powiedzieć "jeśli nie potrafisz Pan udowodnić że rozrząd był wymieniany ostatnio to niech spuści z 1000zł na wymianę"

Krzychu

emr - 27-04-2009, 20:36

A tak nawiasem mówiąc jakie są realne koszty wymiany rozrządu w Lancerze?
Konieczne ori części i robota tylko w ASO?

Wcześniej interesowałem się Mazdą i tam wszyscy zgodnym chórem, mówią że tylko ori i tylko ASO. W Mazdzie koszt to kolo 2tys.

krzychu - 27-04-2009, 20:41

emr napisał/a:
Konieczne ori części i robota tylko w ASO?

to silnik 4G63 więc dużo zamienników znajdziesz na pewno ktoś podrzuci jakiś typ (ja nie wymieniałem jeszcze). Na lokalnych podforach na pewno znajdziesz informację o polecanych warsztatach w Twoim regionie i możliwe że koszt wymiany zamknie się w połowie podanej przez Ciebie kwocie. Ważne żeby mechanik miał doświadczenie ponieważ ten silnik ma 2 wałki balansowe i trzeba wszystko dobrze ustawić przy wymianie.

Krzychu

sla - 28-04-2009, 00:05

emr napisał/a:

To nie będzie takie proste :)

A co w tym trudnego, dzwonisz do serwisu i wszystko będziesz wiedział.
krzychu napisał/a:
jeśli nie potrafisz Pan udowodnić że rozrząd był wymieniany ostatnio to niech spuści z 1000zł na wymianę"

Krzychu

Kosztuje to o wiele drożej, trzeba też wymienić pompę wodną i lepiej to robić na oryginalnych częściach,

krzychu - 28-04-2009, 10:07

sla napisał/a:

Kosztuje to o wiele drożej, trzeba też wymienić pompę wodną i lepiej to robić na oryginalnych częściach,

Co to pompy to jest zalecenie (przewiduje się co drugi rozrząd wymianę pompy) ale ok zakładając że wymieniamy pompę to ile to kosztuje na dobrych ale nie oryginalnych częściach? Bo wydaje mi się że 1000zł lub trochę więcej to jest ok.

Krzychu