Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Kiedy mod ?
VG - 27-04-2009, 19:34 Temat postu: [II 2.0 DID] Kiedy mod ? Witajcie Drodzy Mitsumaniaki to pierwszy post na tym forum z racji odbioru w sobote autka w wyposazeniu Intense .
Posrod moich roznych aut byl romans z Audi quattro i od tamtej pory kazde inne auto pozostawial niesmak wiec wrocilem do napedu na 4 kola .
Jak napisalem wyzej w sobote odbior auta ale czytajac forum wszyscy pisza ze 2.0 to za slaby silnik do tego auta i zastanawiam sie czy nie "cipnąc" go od razu u jakiegos zdolnego tunera (wstepnie padlo na mastersa). I tu pojawia sie pytanie czy nie za wczesnie na podkrecanie ? ile trzeba by przejechac (o ile trzeba) zaby przybrac sie do chip-tuningu ? czy taki okres wogole jest potrzebny ? (jedni mowia ze ok 10kkm inni ze od razu mozna "rezać" )
Hiszpan - 27-04-2009, 19:38
Witaj
Moim zdaniem wstrzymaj się do pierwszego przeglądu z chip'em - być może się okaże, że wcale go nie będziesz potrzebował. Wszystko zależy od tego w jakim stylu będziesz jeździł.
change - 28-04-2009, 13:04
ja skorzystalem z mapy Ecutec - byla wgrywana po przejechaniu 3000 km (zgranie parametrow, dobranie charakterystyki i odpowiednich ustawien oraz wgranie nowej mapy).
Efekt - jak dla mnie bardzo zadowalajacy. Spalanie: jak przed operacja (a na trasie minimalnie mniej)
dotatkwowy bonus: zachowana gwarancja.
rezon - 28-04-2009, 13:25
change napisał/a: | dotatkwowy bonus: zachowana gwarancja | już tyle razy wałkowane na forum. Mod = utrata gwarancji. Zmiana jest trudna do wykrycia w czasie przeglądu - ale nie niemożliwa. Jak wielka jest siła reklamy
change - 29-04-2009, 00:59
rezon napisał/a: | Zmiana jest trudna do wykrycia w czasie przeglądu - ale nie niemożliwa. |
wytlumacz mi, prosze, po co mialbym w ogole "utrudniac" wykrycie tej zmiany, skoro informacje o zastosowanym flash-tuningu mam oficjalnie wpisana np. na fakturze zakupu samochodu? w ramach reklamy?
to, ze cos jest walkowane na forum, nie oznacza z miejsca, ze jest prawda.
karol_alasz - 29-04-2009, 10:10
change chodzi o to ,ze teraz masz nadal gwarancje ale tylko AutoGT (nie powiedzieli Ci?), w ktorym dokonales zmiany orpogramowania...Jedyna w tej chwili mozliwoscia na tuning Outlandera bez utraty Mitsubishowskiej gwarancji jest tylko RalliArt.A Ecutec sa chyba zaprobowane dla Evo z tego co mnie sie obilo o ucho... W sprawie tego mapowania pytalem w swoim ASO i bez cienia watpliwosci orzekli ze trace gwarancje,nawet jesli robie to w takim autoryzowanym ASO jak AutoGT w Warszawie-dla Ciebie pewnie to nie problem bo stamtad jestes ale jak dla mnie to troche daleczko na przeglady....
rezon - 29-04-2009, 15:50
karol_alasz napisał/a: | masz nadal gwarancje ale tylko AutoGT | to jest ta "drobna" różnica.
Anonymous - 16-05-2009, 18:05
A zostawiając kwestię gwarancji na boku, to czy ktoś z tego forum KONKRETNIE i na swoim aucie wykonał już chip tuning lub zapiął boxa do silnika 2.0 DID i zmierzył osiągi po modyfikacji na hamowni? Mile widziane byłoby zobaczyć wykres takiego modu.
O box-ach Ralliarta do Outlandera II naczytałem się już tyle i słyszałem z paru źródeł, że ta niepochlebna opinia o nich w znacznym stopniu musi byc prawdziwa. A cena 4000, czy 6000zl + do wersji podstawowej za box-a, to duża przesada.
Pozdrawiam
tomekrvf - 16-05-2009, 21:05
Panowie, jak padnie silnik to kto się przyzna w ASO że ma wgraną mapę?
coluche - 23-05-2009, 00:15
Witam...!!!!
Właśnie zamówiłem Outka i w Salonie zaproponowali mi tego czipa za 4k......Trochę poczytałem i teraz sie zastanawiam czy słusznie zrobiłem......Jaka jest wasza rada...????
dab - 23-05-2009, 00:52
coluche napisał/a: | Witam...!!!!
Właśnie zamówiłem Outka i w Salonie zaproponowali mi tego czipa za 4k......Trochę poczytałem i teraz sie zastanawiam czy słusznie zrobiłem......Jaka jest wasza rada...???? |
4tys o conajmniej o polowe za duzo... niestety chyba z ceny nie zejda a wybowy wielkiego ja kwidac po watku nie masz....
Masz wlna kase i ochote, i nie bedzie cie bolalo doplacenie 4tys to bierz...raz sie zyje
coluche - 23-05-2009, 08:02
dab napisał/a: | coluche napisał/a: | Witam...!!!!
Właśnie zamówiłem Outka i w Salonie zaproponowali mi tego czipa za 4k......Trochę poczytałem i teraz sie zastanawiam czy słusznie zrobiłem......Jaka jest wasza rada...???? |
4tys o conajmniej o polowe za duzo... niestety chyba z ceny nie zejda a wybowy wielkiego ja kwidac po watku nie masz....
Masz wlna kase i ochote, i nie bedzie cie bolalo doplacenie 4tys to bierz...raz sie zyje |
Hehe.........
Kapustka jest....więc chyba nie bedę żałował...........
Dzięki......serdecznie pozdrawiam........
Hubeeert - 23-05-2009, 08:47
Daromir napisał/a: | A cena 4000, czy 6000zl + do wersji podstawowej za box-a, to duża przesada. | Tunera za bramą salonu wzbogacisz o 1500-2000zł. Różnica polega na gwarancji Tuner Ci jej nie da a w razie sprawdzenia przez ASO, że jednak masz chiptuning stracisz ja na silnik i układ przeniesienia napędu i co tam jeszcze do wyboru do koloru.
Wybór tak czy inaczej nalezy do Ciebie.
|
|
|