Outlander II GEN Techniczne - "Kopiacy" Outek
Gunner - 29-04-2009, 23:48 Temat postu: "Kopiacy" Outek Witam
Moje cztery kola ostatnio cos bardzo kopia! A dokladnie chodzi o to,ze po wyjsciu z auta i dotknieciu jakiejs metalowej czesci nastepuje jakby wyladowanie elektryczne,dosc mocne ...... :
Zauwazylem tez,ze najczesciej ma to miejsce wtedy ,kiedy zgasze auto. Kiedy jest na chodzie i np otwieram drzwi od garazu nie kopie.Wjezdzam ,gasze ,wysiadam ,zamykam drzwi i wtedy ,no wlasnie,zazwyczaj tak potrafi kopnac ,ze az boli dlon.
Macie na to jaks rade albo sugestie,ktos sie z tym spotkal ? Czy raczej tylko serwis?
dab - 30-04-2009, 00:06
jedna z recept to po prostu przy wysiadaniu zanim postawisz noge na ziemi zlap reka za karoserie...nie powinno kopac
inna rada, zmien ubrania na mniej elektryzujace
jeszcze inna rada, podczep sobie z tylu pod zderzakiem taki pasek uziemiajacy stykajacy sie z ziemia,
karol_alasz - 30-04-2009, 10:56
dab napisał/a: | inna rada, zmien ubrania na mniej elektryzujace |
No i moze jeszcze jakies "antistatic fu fu" na te welury.....
Student - 30-04-2009, 11:24
Problem jest z twoim ubraniem, prawdopodobnie z nadejściem wiosny odgrzebałeś ulubione ciuchy i któryś z nich jest nazbyt sztuczny, elektryzuje sie podczas pocierania o siedzenie, może koszula sztuczna , spodnie , buty,
Jeżeli Ja złożę "tani" bezrękawnik chociaż go bardzo lubię bo jest wygodny na plecy to obowiązkowo mam kopa a w innych ubraniach już nie.
michalp - 30-04-2009, 13:06
Student napisał/a: | Problem jest z twoim ubraniem |
sam mam identyczny problem ale tylko w jednej kamizelce (dużo sztucznego).
|
|
|