To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - "Kopiacy" Outek

Gunner - 29-04-2009, 23:48
Temat postu: "Kopiacy" Outek
Witam

Moje cztery kola ostatnio cos bardzo kopia! A dokladnie chodzi o to,ze po wyjsciu z auta i dotknieciu jakiejs metalowej czesci nastepuje jakby wyladowanie elektryczne,dosc mocne ...... : :(
Zauwazylem tez,ze najczesciej ma to miejsce wtedy ,kiedy zgasze auto. Kiedy jest na chodzie i np otwieram drzwi od garazu nie kopie.Wjezdzam ,gasze ,wysiadam ,zamykam drzwi i wtedy ,no wlasnie,zazwyczaj tak potrafi kopnac ,ze az boli dlon.

Macie na to jaks rade albo sugestie,ktos sie z tym spotkal ? Czy raczej tylko serwis?

dab - 30-04-2009, 00:06

jedna z recept to po prostu przy wysiadaniu zanim postawisz noge na ziemi zlap reka za karoserie...nie powinno kopac 8)
inna rada, zmien ubrania na mniej elektryzujace 8)
jeszcze inna rada, podczep sobie z tylu pod zderzakiem taki pasek uziemiajacy stykajacy sie z ziemia,

karol_alasz - 30-04-2009, 10:56

dab napisał/a:
inna rada, zmien ubrania na mniej elektryzujace

No i moze jeszcze jakies "antistatic fu fu" na te welury.....

Student - 30-04-2009, 11:24

Problem jest z twoim ubraniem, prawdopodobnie z nadejściem wiosny odgrzebałeś ulubione ciuchy i któryś z nich jest nazbyt sztuczny, elektryzuje sie podczas pocierania o siedzenie, może koszula sztuczna , spodnie , buty,
Jeżeli Ja złożę "tani" bezrękawnik chociaż go bardzo lubię bo jest wygodny na plecy to obowiązkowo mam kopa a w innych ubraniach już nie.

michalp - 30-04-2009, 13:06

Student napisał/a:
Problem jest z twoim ubraniem

sam mam identyczny problem ale tylko w jednej kamizelce (dużo sztucznego).