To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Konserwacja plastików

VG - 11-05-2009, 20:48
Temat postu: [II 2.0 DID] Konserwacja plastików
mam pytanie czym konserwujecie plastiki w swoich miskach ? u mnie sa matowe (nie wiem czy we wszsytkich tak jest) i dosc szybko sie brudza. Nie wiem czy nablyszczacze masci PLAX czy inne sie nadadza do tego.
Mont - 11-05-2009, 20:57

VG napisał/a:
nablyszczacze masci PLAX

do matowej deski ?? :shock: po co je nabłyszczać ?? :D

Hiszpan - 11-05-2009, 22:04

Tak jak pisze Mont, ja swoje tylko przecieram suchą, miękką ściereczką od czsau do czasu by ściągnąć kurz. Matowe są lepsze, bo nie razi Cię pod słońce, nie ma refleksów i tak szybko na nich kurz nie osiada.
rezon - 12-05-2009, 09:19

Ja używam Plak matowy - nie osiada tak szybko kurz
VG - 12-05-2009, 10:34

Mont napisał/a:
VG napisał/a:
nablyszczacze masci PLAX

jak widac są plak'i do matowgo (nawet nie wiedziałem) :)

Mont - 12-05-2009, 14:17

VG napisał/a:
Mont napisał/a:
VG napisał/a:
nablyszczacze masci PLAX

jak widac są plak'i do matowgo (nawet nie wiedziałem) :)

ale to już nie jest nabłyszczacz :)

VG - 12-05-2009, 20:37

Mont napisał/a:

ale to już nie jest nabłyszczacz :)

ale "namatowiacz" jakoś kiepsko brzmi :D

Mont - 12-05-2009, 21:34

:D
cebull - 12-05-2009, 21:40

my uzywamy roznego rodzaju kremow (do pupy) a raczej nasze dzieci :D
a tak powaznie to tak jak Hiszpan, i jeszcze nawilzane husteczki sa niezle

Anonymous - 13-05-2009, 16:11

Ja ostatnio kupiłem nanotechnologiczne mleczko do plastików matowych - polecam w/g mnie rewalacja ma właściwości antystatyczne i po jednym psyknieciu bardzo długo utrzymuje efekt - polecam również coś takiego jak nanowycieraczka świetna sprawa. Dostepne chyba w selgrosie za 12 pln .
Grześku - 14-05-2009, 14:36

VG napisał/a:
czy nablyszczacze masci PLAX czy inne sie nadadza do tego.

dżizas, jak słyszę słowo plax, to natychmiast widzę tych sprzedawców na giełdzie samochodowej, co to dwoma kartuszami tego środka potrafili auto: umyć, nawoskować, odświeżyć i oczyścić komorę silnikową :mrgreen:
Mój Outek nie widział i nie zobaczy tego paskudztwa, deskę wystarczy przetrzeć ściereczką antystatyczną a boki drzwi - te półmatowe - traktuje delikatnie jednym ze środków mojej ulubionej firmy z chemią techniczną ;)

KowaliK - 14-05-2009, 14:41

A możecie podać jakiś link do tego matowego Placka? W sumie pierwszy raz w życiu o tym słyszę. :oops:
rezon - 14-05-2009, 23:28

KowaliK napisał/a:
jakiś link do tego matowego Placka
nazywa się to Plak super mat. Popytaj w motoryzacyjnych albo na półkach w hipermarkecie. Ja swój chyba w tesco kupowałem. ale jest i na http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=635835021
KowaliK - 15-05-2009, 14:55

Dzięki. :wink:
dab - 15-05-2009, 22:49

KowaliK napisał/a:
A możecie podać jakiś link do tego matowego Placka? W sumie pierwszy raz w życiu o tym słyszę. :oops:

Hej kowalik, podjedz do Geanta, tam masz wiele lepszych srodkow rowniez matowych do czyszczenia. Wybor wielki a tego plaka to bym nie bral..istnieje to to od kilku lat i nie wiem jak u nich z jakoscia.