To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - nakrętki

Anonymous - 28-07-2006, 12:13
Temat postu: nakrętki
No i blondynka ma kolejny problem, mianowicie postanowiłam zafundować nowe nakrętki do felg bo obecne są tak strasznie pordzewiałe i brzydkie że nie mogę na nie patrzeć! Niestety mój problem polega na tym że wśród tysięcy aukcji na allegro nie mam pojęcia jakich szukać!?! wiem tyle że obecne są w rozmiarze 21 mm i nic więcej
pomóżcie co kupić?!? :roll:

roch_27 - 28-07-2006, 12:25

A jakie masz felgi - alu czy stal?

pozdro

Anonymous - 28-07-2006, 12:34

teraz jeźdzę na alu ale te same nakrętki były zakładane do zimówek na stalowych
roch_27 - 28-07-2006, 12:44

Nie wiem jakie dokładnie są w Colcie (chodzi mi o długość) ale jedne z tych na pewno powinny pasować nakrętki NR 1 lub NR 2

pozdro

KaWu - 28-07-2006, 14:39

pyzula, raczej powinnas miec inne nakretki do stalowych i inne do aluminiowych felg. Bo watpie zeby byl taki sam stozek.
Anonymous - 28-07-2006, 15:43

no to może poprzedni włąsciciel nie dał mi tych do alu (o samych felgach przypomniał sobie na godzine przd oddaniem samochodu) to może te paskudne zostawie do stalowych a pomożcie mi znaleźć jakieś do alu
z góry dziękuje za podpowiedź i pomoc

akbi - 28-07-2006, 15:49

Nie pamiętam jak to było dokładnie, ale chyba aluminiowe nakrętki nie mogę być do stalowyych felg bo się zapieką.
Też sobie tak raz kupiłem :lol: i później przy wymianie opon musiałem odcinać cały kominek bo za cholerę nie dało się odkręcić.

Hubeeert - 28-07-2006, 15:52

Podjedź do jakiejkolwiek dobrej firmy handlującej ogumieniem - powinni mieć jak nie na miejscu to na 2 dzień
Anonymous - 28-07-2006, 17:10

Owsem firmy handlujące ogumieniem mają nakrętki, ale na allegro można kupić to samo sporo taniej. Ja mam coś takiego i bardzo ładnie wyglądają na moich alu ;-)
Anonymous - 30-07-2006, 19:32

akbi napisał/a:
Nie pamiętam jak to było dokładnie, ale chyba aluminiowe nakrętki nie mogę być do stalowyych felg bo się zapieką.
.

Serio robi sie nakretki do kol z aluminium?
Jesli chodzi o rodzaj to zalezy od felg wiem ze sa felgi aluminiowe do ktorych trzeba nakretki z podkladkami (czy cus :) ) i sa takie ze nalezy uzywac nakretek ze stozkiem jak do stalowych (sam mam takie borbety)

josie - 30-07-2006, 22:22

piorek napisał/a:
i sa takie ze nalezy uzywac nakretek ze stozkiem jak do stalowych (sam mam takie borbety)

Tak, ale w różnych felgach są różne kąty stożka i w tym cała rzecz.

KaWu - 31-07-2006, 12:38

bartek_nkm napisał/a:
Owsem firmy handlujące ogumieniem mają nakrętki, ale na allegro można kupić to samo sporo taniej. Ja mam coś takiego i bardzo ładnie wyglądają na moich alu ;-)

Ja znowu na temat srub i nakretek mam inne zdanie. Juz 2 razy kupowalem: do Corsy i Saxo. I ciagle w necie byly drozsze a w sklepie 30% tansze i bez wysylki :)

Najlepiej tak jak radzi Krzyzak: podjechac do zakladu wulkanizacyjnego. Na pewno doradza i dobiora odpowiednie.

Anonymous - 31-07-2006, 18:37

KaWu napisał/a:
necie byly drozsze a w sklepie 30% tansze

Ja właśnie byłem pytać w zakładzie wulkanizacyjnym i odesłali mnie na allegro, bo tam taniej.

Anonymous - 04-08-2006, 09:24

dzięki bardzo poszukam jak wrócimy z miskiem do domku moze coś u mnie na wsi będzie nawet taniej niż na allegro
kko - 04-10-2006, 09:41

Do stalowych pasują z Toyoty Corroli za 70 - 80 PLN