[92-96]Colt CA0 - [ALL] Reset kompa
Anonymous - 28-07-2006, 13:53 Temat postu: [ALL] Reset kompa witam,
po pierwsze chcialbym sie przywitac ze wszystkimi. Jestem swiezo upieczonym posiadaczem miska. Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony (i mam wogole nadzieje, ze juz tak zawsze bedzie:)). Wczesniej mialem okazje jezdzic niemcem, albo wlochem, dlatego przepraszam jesli jakies glupie pytanie zadam, ale w tym dopiero ucze sie.
Mam trzy sprawy:
- jak w temacie, czy w Colcie 93r 1,6 16V mozna zrobic reset? jesli tak, to czy samo odpiecie klemy (+) wystarczy? czy moze jest jakis inny sposob? aha dodam jeszcze ze jest zagazowany
- czy jest jakis mitsu(colt)maniak z czestochowy?
- szukam jakiegos sklepu z czesciami (taniego), tam gdzie Wy sie zaopatrujecie. u mnie jest tylko jeden sklep i wydaje mi sie ze troche zdziera, dlatego chcialbym porownac ceny i extra jesli wysylkowo mozna by zamawiac.
pozdr
Anonymous - 28-07-2006, 13:59
Witam,skoro pytasz o reset kompa to na krotko (5s) zewrzyj klemy(odlacz akumulator wczesniej).Pewnie chcesz to zrobic by zgaslo ci check engine skoro masz LPG
akbi - 28-07-2006, 14:04 Temat postu: Re: Reset kompa
tojek napisał/a: |
- szukam jakiegos sklepu z czesciami (taniego), tam gdzie Wy sie zaopatrujecie. u mnie jest tylko jeden sklep i wydaje mi sie ze troche zdziera, dlatego chcialbym porownac ceny i extra jesli wysylkowo mozna by zamawiac.
pozdr |
Polecany przez cały klub - Tanio i solidnie
Japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci[wytnijto]@neostrada.pl
GG: 1027199
Anonymous - 28-07-2006, 14:11
cimon102 napisał/a: | Witam,skoro pytasz o reset kompa to na krotko (5s) zewrzyj klemy(odlacz akumulator wczesniej).Pewnie chcesz to zrobic by zgaslo ci check engine skoro masz LPG |
zgadza sie
Cytat: | Polecany przez cały klub - Tanio i solidnie
Japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci[wytnijto]@neostrada.pl
GG: 1027199 |
dziekuje bardzo
Krzyzak - 28-07-2006, 15:04
Skoro CE się świeci, to resetem zlikwidujesz skutek, nie przyczynę. Zapali się ponownie. Więc albo masz zły emulator sondy lambda albo (najczęściej) zły emulator wtryskiwaczy - i to trzeba poprawić.
Sklep - jak koledzy mówią - Japaneze.
|
|
|