To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - wyciszenie schowków na okulary

rezon - 18-05-2009, 10:16
Temat postu: wyciszenie schowków na okulary
Ponieważ księgowi w Mitsubishi zdecydowanie mają przewagę, to pewnie dlatego w Outku II schowki na okulary są pokryte - duży niby zamszem, sufitowy - płócienkiem. Niestety ani jeden ani drugi nie zabezpiecza okularów przed przesuwaniem się w czasie jazdy, nie mówiąc o amortyzowaniu ew. ich uderzeń o ścianki. Ponieważ dochodzące w czasie jazdy odgłosy mnie denerwowały to kupiłem samoprzylepną mikrogumę 2mm i docinając odpowiednie kawałki okleiłem te schowki. Ponieważ nie jestem modelarzem, to pewnie nie wyszło jak w fabryce, ale skutecznie. polecam uwadze.
dab - 18-05-2009, 10:36

a gdzie kupiles te mikrogume i jakiej wielkosci sa jej arkusze?
Jest jeszcze wiele innych miejsc gdzie przyydalo by sie nia wykleic outka :lol:
Mnie denerwuja plastikowe dna wszystkich schowkow drzwiowych..jaki problem byl by z ich fabrycznym oklejeniem materialem... :-X

rezon - 18-05-2009, 11:38

Mikrogumę kupiłem w Mikroguma Łódź Brzoskwiniowa 21 www.mikroguma.pl . Niestety najmniejszy arkusz to 2 m.kw. Mnie zostało ponad 1,8m., więc jakby ktoś był zianteresowany to proszę o kontakt na priv - mogę część odsprzedać. Cena to 54zł/m.kw (doliczone są koszty przesyłki do mnie) + przesyłka. W wolnych chwilach planuję okleić jeszcze schowek w podłokietniku. Mikrogumą jest oklejany (fabrycznie) sufitowy schowek na okulary w Octavii II - stąd pomysł. Muszę jeszcze się przyjrzeć wspomnianym przez dab schowkom w drzwiach - chociaż rzadko tam wożę coś co stuka
Hiszpan - 18-05-2009, 18:13

rezon, trzeba zmienić okulary słoneczne. ;)
A na serio
Przednia ścianka jest wyłożona jakimś materiałem, ale nigdy nie zwróciłem uwagi jakim. Moje okulary muszę lekko docisnąć tak by wygięły się w łuk, a potem się klinują w kieszeni schowka. :D

rezon - 18-05-2009, 18:53

Hiszpan, ja używam dwóch par - jedne nie wchodzą do sufitowego w ogóle, a w centralnym to zmieściłoby się z 5 par - wożę na razie trzy (swoje, żony, córki). Drugie mam małe "druciane" to latają nawet po sufitowym i stukają. Stąd drobne modyfikacje 'ala Octavia. Teraz cisza i spokój. W centralnym schowku okleiłem również boczne ścianki. Mikroguma w przeciwieństwie do użytych przez Mitsu materiałów jest antypoślizgowa. Wyłożenie podsufitowego schowka w Outku jest na prawdę żenujące. Centralny ma przynajmniej wygląd.
krzychu - 19-05-2009, 18:36

A w outku gdzie jest ten schowek? Tam gdzie miała być rączka do trzymania nad drzwiami w podsufitce?? Bo do mojego lancera jest to opcja około 160zł....

Czy mówicie o czymś innym?

Hiszpan - 19-05-2009, 19:27

Sufitowy - obok lampek oświetlających wnętrze, powyżej lusterka, ale tego chyba nie trzeba wyjaśniać. ;)
Centralny - na podszybiu (na zdjęciach z zamontowaną, niefabryczną nawigacją)
http://www.gpstar.de/bild...utlander-zu.jpg
http://www.gpstar.de/bild...tlander-auf.jpg

rezon - 19-05-2009, 19:38

Hiszpan napisał/a:
Sufitowy - obok lampek oświetlających wnętrze, powyżej lusterka, ale tego chyba nie trzeba wyjaśniać.
nie ma to jak solidne wsparcie merytoryczne :drinkers:
krzychu - 19-05-2009, 19:42

No to gadamy o innych schowkach na okulary :p U mnie takich nie ma.
karol_alasz - 22-05-2009, 09:17

Hiszpan napisał/a:
Sufitowy - obok lampek oświetlających wnętrze, powyżej lusterka, ale tego chyba nie trzeba wyjaśniać.

Uprasza się właścicieli Instyle-ów o nie poszukiwanie tego schowka w swoim samochodzie bo go nima :D (elektryka do szybera go "zdjeła")