To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] dziwne sygnały dźwiękowe

bumbum - 19-05-2009, 19:52
Temat postu: [Cari 1.6] dziwne sygnały dźwiękowe
Witam,
auto: Cari 1.6 96r
problem: po przekręceniu kluczyka w stacyjce na 0 słychać serie dźwięków około 9 sygnałów, dzieje sie tak po zgaszeniu kontrolek i wyciągnięciu kluczyka ale nie przy gaszeniu silnika

wyczytałem na forum ze auto sygnalizuje małą ilość paliwa (mniej niz dystans 100km do przejechania) ale zatankowałem ostatnio15l paliwa a dzwięki nadal są

stało się to po sprawdzaniu kodów błędów które udało mi sie sprawnie odczytać, po czym 2 dni później odłączyłem kleme na około 30s by kompa zresetowac,

co mogłem zrobić źle?
co może być tego przyczyną?

dzięki wielkie za pomoc i sorki jesli moje mało sprawne przeszukiwanie forum nie pokazało mi odpowiedzi na ten z lekka irytujący uszy problem :P

Chooper - 19-05-2009, 23:40

1. przed liftem nie pika, że masz rezerwe.
2. masz tam jakiś autoalarm ??
3. Ganiaj Mateusza, co by sie tłumaczył, co tam zmajstrowane :D

Anonymous - 19-05-2009, 23:41

jedyne co mi sie kojarzy to dzwięki te mogą być z radia, masz może Sony??
Pozdr.

adaśko - 20-05-2009, 00:26

a moze to immobilajzer cos szwankuje bo ja mielem tez podobna sytuacje tylko ze u brat w renault megane
ig_or - 20-05-2009, 06:41

Mi też "pika" jak mam radio włożone (SONY). Spróbuj wyjąć panel radia i wtedy wyjąć kluczyk.
bumbum - 20-05-2009, 21:54

Chooper napisał/a:
1. przed liftem nie pika, że masz rezerwe.
2. masz tam jakiś autoalarm ??
3. Ganiaj Mateusza, co by sie tłumaczył, co tam zmajstrowane :D

1. o tym nie wiedziałem
2. mam i rzucam na to cień podejrzenia
3. Mateusz nie kojarzy problemu

JackD napisał/a:
dzwięki te mogą być z radia, masz może Sony??

pionierrrr, dodam ze od momentu sprawdzania błędów słychać 9 głośnych bip'nięć wychodzących gdzieś spod konsoli a od samego początku były 3 bipnięcia wychodzące od radia które nie są uciążliwe

sprawdze 2 kluczyk czy bedzie to samo, to powinno zdefiniowac problem immo.
biore też pod uwage alarm ale nie mam pojęcia jak to moge sprawdzić, ani jak sie do tego zabrać :|

Chooper - 20-05-2009, 22:19

na mój gust to coś sie alarmowi pokiełbasiło po tym odpinaniu klemy i tak jakby przeszedł w jakiś tryb serwisowy...
sprawdź, czy w ogóle sie aktywuje (cegły na dach nie rzucaj, ale pobujaj autem czy zawyje).

Najlepiej też zapytaj Mateusza jaki był alarm (może pamięta jeśli to on montował) albo odnajdź jego model i skontaktuj sie z Bartek_nkm może Ci coś podpowie ;)

bumbum - 04-06-2009, 21:41

problemy gazowe zmusiły mnie do naprawy wtryskiwaczy gazu, dzieki temu auto smiga jak talala a uciążliwe sygnaly zamilkły

nigdy bym nie podejrzewał inst. gazowej o te dźwieki a tu sie okazuje ze to ona byla przyczyna

na przyszlosc dla uzytkownikow stag 300 - jak wam cos głosno pika przy przekrecaniu kluczyka na 0 pomyslcie rowniez o gazowniku :)