Pajero II - [2.5TD] Grzejąca się skrzynia biegów
cabanek - 26-05-2009, 09:02 Temat postu: [2.5TD] Grzejąca się skrzynia biegów Witam
mam pewien problem - otóż zauważyłem, że podczas jazdy bardzo grzeje się skrzynia biegów (a dokładnie wszystkie plastiki w kabinie które osłaniają drążek) i to dosyć mocno. Wymieniłem olej w skrzyni, ale to nie rozwiązało problemu. Cóż to może być? jakieś poważne uszkodzenie skrzyni biegów?
I jeszcze jedno pytanie - w reduktorze osobno wymienia się olej czy to jest ten sam olej co w skrzyni biegów?
będę wdzęczny za pomoc ponieważ niepokoi mnie taki stan rzeczy
Gene - 26-05-2009, 10:00
Cabanek witamy na forum.
Czy masz z tylu miedzy przednimi fotelami taka konsolke do regulacji nawiewow kanapy. Jesli masz to sprawdz jaka temperature wskazuje suwak. Istnieje duze prawdopodobienstwo, ze ktos nastawil nawiew na mocne grzanie. O tej porze roku to od nagrzewnicy miedzy fotelami moze robic sie naprawde goraco. Tak, ze plastikowe elementy zaczynaja smierdziec.
Cabanek napisał/a: | ...w reduktorze osobno wymienia się olej? |
tak osobno
Cabanek napisał/a: | ...czy to jest ten sam olej co w skrzyni biegów? |
powinien byc ten sam
cabanek - 27-05-2009, 19:08
Dzięki Gene, zauważyłem że suwak jest ustawiony na bardzo mocne grzanie, zmniejszyłem, pojeżdżę i sprawdzę Nie spoedziewałem się, że to może rozchodzić się o taką pierdółkę, ale zobaczymy. Dzięki za podpowiedź co do reduktora. Jutro w takim razie jeszcze tam zmienię olej - tak dla czystego sumienia.
Anonymous - 27-05-2009, 20:07
cabanek napisał/a: | zauważyłem że suwak jest ustawiony na bardzo mocne grzanie, zmniejszyłem, |
A jeśli nikt nie jeździ z tyłu to warto ją całkowicie wyłączyć
|
|
|