To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Dania - Polska 16.08

Anonymous - 03-08-2006, 13:35
Temat postu: Dania - Polska 16.08
gazeta.pl napisał/a:

Pierwsza kadra Beenhakkera. Dudek, Frankowski wracają

Holenderski selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker ogłosił kadrę na towarzyski mecz z Danią, który rozegrany zostanie 16 sierpnia w Odense. Z polskiej ligi w kadrze znalazł się tylko Radosław Sobolewski. Nie potwierdziły się więc spekulacje, że w drużynie znajdą się zawodnicy, którzy błysnęli w pierwszej kolejce Orange Ekstraklasy.
Piłkarze kadry Beenhakkera na zdjęciach

W kadrze znaleźli się:

BRAMKARZE: Jerzy Dudek (FC Liverpool), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa)

OBROŃCY: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al Rayyan), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck).

POMOCNICY: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Damian Gorawski (FK Moskwa).

NAPASTNICY: Ireneusz Jeleń (Auxerre), Tomasz Frankowski (Wolverhampton), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Marek Saganowski (Troyes)

Mecz z Danią będzie jedynym sprawdzianem przed eliminacjami mistrzostw Europy, które Polacy rozpoczną 2 września spotkaniem z Finlandią w Bydgoszczy.

czyli jadziemy po staremu - zmiany jak to mawiają kosmetyczne :mrgreen:

akbi - 03-08-2006, 13:55

Wg mnie to trochę zamało tych sprawdzianów (czyli jedyny z Danią) przed eliminacjami. Wątpię aby Leo aż tak znał naszych zawodników, aby ich "testować" w eliminacjach. Sądzę, że w głównej mierze opierał się na opinii naszych dotychczasowych "pomagierów" PZPN.
:arrow: Czyli póki co wszystko po staremu

Jednak życzę jemu jak również naszej reprezentacji jak najlepiej, więc wrodzony optymizm nakazuje mi stawiać na 1:0 dla Polski :mrgreen:

sruba - 16-08-2006, 02:11

ja mysle, ze jednak nie wygramy.
aczkolwiek licze, ze chociaz jedna brameczka dla nas padnie.
i ze beda jakos grali milo dla oka...

krzysio1972 - 16-08-2006, 10:16

Nie ma czasu na nowa selekcje, dlatego Leo postapil rozsadnie powolujac obecna wyselekcjonowana i sprawdzona na MS kadre. Wie czego moze sie spodziewac, dopasuje taktyke pod nich, a przy okazji sam sie przekona co sa warci. Mysle, ze na wiosenne mecze eliminacyjne kadra i taktyka bedzie juz troche inna.

Wynik jest sprawa otwarta, Ci nie zabrani przez Janasa beda sie chcieli pokazac jaki blad popelnil, a reszta jesli bedzie chciala pograc w reprezentacji, bedzie musiala dac z siebie wszystko. Zmiana trenera ma jeden plus, wszyscy zaczynaja od zera.
Czytalem sklad na Danie, powiedzial bym, ze raczej bardzo ofensywny.

Anonymous - 16-08-2006, 19:47

nie jestem takim optymista , dokopia nam :cry:
Anonymous - 16-08-2006, 22:41

dager napisał/a:
nie jestem takim optymista , dokopia nam

stało się

macia - 16-08-2006, 22:42

No i po optymizmie...
2:0 nas chłopaki kopnęli :evil: Tylko pomiędzy 46 a 66 minutą było widać chęć do gry i jakiś pomysł. Biorąc pod uwagę ostatnie wyczyny naszej kadry, to chyba i tak nie najgorzej :wink:
Pocieszające jest jedno: trener to facet na poziomie i wie o co chodzi w piłce. Czy piłkarze to wreszcie zrozumieją?- osobiście myślę,że mamy zbyt słabych zawodników i na dodatek "upośledzonych" mentalnie.

sruba - 17-08-2006, 01:47

mozemy zaczac obstawiac po ilu meczach Leo stwierdzi, ze polskie bagienko nie dla niego...
Anonymous - 17-08-2006, 08:49

1.Jerzy Dudek -3 razy obronił co miał 1 brama 60% jego winy
14.Michał Żewłakow-jak dziecko we mgle, wolny i mijali go jak tyczkę
6.Jacek Bąk,-stały poziom
2.Mariusz Jop, niech spierdala
3.Seweryn Gancarczyk -grał? ilość strat trudna do policzenia
7.Euzebiusz Smolarek-bez formy ale powinien zostać
10.Mirosław Szymkowiak, kilka podań w miare ale dużo strat
16.Arkadiusz Radomski, -grał?
8.Jacek Krzynówek WON!!nawet łysego nie potrafił ściąć jak się patrzy
9.Maciej Żurawski, -brak formy, szarpał
20.Tomasz Frankowski -. biegał a to dużo

Rezerwowi - bramkarz: 12. Wojciech Kowalewski oraz 5. Seweryn Golański, 15. Damian Gorawski, 11. Ireneusz Jeleń ,
13. Sebastian Mila-no w dupe fryz ma niezły, wielki + za starcie z tym łysym ujem co przy upadku walił z piąchy kretyn
, 17. Marek Saganowski, 18. Martiusz Lewandowski, 19. Bartosz Bosacki.

DNO :mrgreen:

Hubeeert - 17-08-2006, 08:50

gumas_72 napisał/a:
DNO

I własnie dlatego nawet nie próbowałem się zmusić żeby to obejrzeć.

Anonymous - 17-08-2006, 09:15

Według mnie potrzebna jest zmiana zawodników, Ci którzy grali na MŚ i we wczorajszym meczu nie mają motywacji, chyba już tak przywykli do porażek, że po przegranych meczach mówią, że jest dobrze i trzeba wyciągnąć wnioski z porażki i w następnym meczu zagrać lepiej. I co? Jak zwykle kończy się na obietnicach [tak jak w polityce !!!] i z meczu na mecz jest tak samo, czyli kiepsko !!! Poza tym większość z naszych eksportowych zawodników grzeje łąwę na zachodzie, a taki przykład Bosackiego z ligi polskiej, powołany bądź co bądź w dość "dziwnych" okolicznościach na mundial, pokazuje że nawet zawodnik z Orangeekstraklasy, który regularnie gra jest lepszy od gwiazd z "wielkich" klubów europejskich, które siedzą na łąwie lub w ogóle się na nią nie mieszczą. Do drużyny narodowej potrzeba młodych, ambitnych i żadnych sukcesów zawodników. Fakt że takich jest mało, bo nasi rodzimi trenerzy boją się puszczać w meczach ligowych młodych i dawć im szansę na przebicie. Puszczają starych lub zagranicznych kopaczy. Weźmy nawet przykład z Danii, tam grają starsi zawodnicy, ale tylko Ci którzy jeszcze prezentują dobra formę, a obok nich pojawiają sięmłodzi tak jak Bendt [18 lat], który wczoraj w swoim debiucie reprezentacyjnym strzelił gola!!! Kiedy ostatnio w naszej kadrze tak młody zawodnik strzelił bramkę?!?!?!
W naszej piłce duuuuuuuuuuuuużooooo trzeba jeszcze zmienić, żeby coś osiągnąć !!!!

Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie lepiej, bo gorzej to już sięchyba nie da i Leo kilku zawodnikom podziękuje za ..."grę", a raczej za występ .... przed kamerami, bo granie to nie za bardzo im wczoraj wychodziło.

Anonymous - 17-08-2006, 18:26

a nie mowilem :P
igi - 18-08-2006, 07:42

gumas_72 napisał/a:
Sebastian Mila-no w dupe fryz ma niezły, wielki + za starcie z tym łysym ujem co przy upadku walił z piąchy kretyn

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie spodziewałem się czegoś takiego po człowieku który się zawsze tylko przewracał :) hehe spoko wyrabia się chłopak :)

Co do meczu to .........................hm ................. dużo pracy przed Leo. :P

McDoune - 18-08-2006, 10:13

Bardzo duzo pracy....

Mila mnie tez zaskoczył tą akcją in plus, ale i tak jak zwykle był beznadziejny i nie powinien więcej się pojawiać w kadrze ten młod, 24 letni talent