To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - świece żarowe

Januszl200 - 04-06-2009, 13:05
Temat postu: świece żarowe
Niestety jest coś co mnie doprowadzi do ….. :evil:
Moje L200 (2000r 2,5TD), które mam od 2006, „zepsuło” mi już 3-ci komplet świec żarowych ( 1 kpl. firmowe, 2 kpl. zamienniki). Wymieniam zawsze wszystkie 4. Czy jest to norma? :roll:
Ostatnie pracowały tylko ½ roku i kicha! Dobrze, że jest ciepło i za 2 obrotem odpali.

mirekbdeblin - 04-06-2009, 15:29

co to za lipne świczki dałeś Cudze chwalicie a swego nie znacie Iskry nasze polskie są dobre
Pozdrawiam

Januszl200 - 05-06-2009, 11:33

No cóż świece może lipne ale katalogowe koreańskie i japońskie. Nikt mi nie polecał iskry. W katalogu iskry nie widziałem odpowiednika dla mitsu. W moim poprzednim diesel'u świece chodziły 3-4 lata. Wczoraj włożyłem nowy komplet Denso i zaczynam odliczać :wink:
Kibloo - 06-06-2009, 22:23

sprawdź, czy układ sterowania dizał prawidłowo, może zbyt długo grzeje, albo zbyt dużym prądem???
Wepnij się miernikiem (amperomierzem) cęgowym na kabel i bedziesz widział...

pozdro

Januszl200 - 15-06-2009, 09:00

Sorka, że po tygodniu odpowiadam ale byłem nad morzem tydzień i nie zaglądałem do tematu.
Kibloo napisał/a:
i bedziesz widział...
zobacze jaki jest prąd i ale jaki powinien być :?: Mogę jakąś wartość dostać od kolegów?
Podgrzewa dość szybko (~3" a ciepły w normie - czyli nie grzeje)
Zbliża mi się przegląd więc może oświeconych w serwisie popytam choć czasem mam wrażenie, że dla swojego spokoju mówią: „Wszystko jest statystycznie prawidłowo ale czasem coś może nie zadziałać. Proszę obserwować problem i zgłosić uwagi następnym razem".

mirekbdeblin - 15-06-2009, 14:25

Janusz z kolegą wsadzałem fordowskie do forda i padały po 2-4 dniach trzy zestawy dopiero iskry się sprawdziły (iskra kielce ma swój katalog zamienników świece I klasa
Pozdrawiam