Komputery, RTV, AGD, Komorki - Nie jesteś anonimowy :) w sieci
gulgulq - 13-06-2009, 08:00 Temat postu: Nie jesteś anonimowy :) w sieci Tak dla niektórych fajna stronka która uświadomi Ci co wie np. Hubeeert o Tobie jak sie logujesz - bo tka naprawdę nikt nie jest anonimowy w sieci :
http://whatismyipaddress.com/
po prawej mamy narzędzia które informują nas skąd klikamy, kto jest naszym dostawca, jaki mamy adres, typ połaczenia, nagłówki emailowe, ścieżka połączenia z serwerem i inne typowe serwerowe wtyczki .
krzychu - 13-06-2009, 09:03
Ale to przy stałych IP działa świetnie bo przy Neostradzie (dynamicznym IP) namierzyć się da ale trzeba mieć zezwolenie w logach TP jest wszystko. A takie rzeczy to już dawno były Ripe itd.
Anonymous - 13-06-2009, 12:01 Temat postu: Re: Nie jesteś anonimowy :) w sieci
gulgulq napisał/a: | bo tka naprawdę nikt nie jest anonimowy w sieci
|
no to odkryłes
gulgulq - 15-06-2009, 07:34 Temat postu: Re: Nie jesteś anonimowy :) w sieci
Manysh napisał/a: |
no to odkryłes |
ja to z mlekiem matki wyssałem ale wielu - żyje w nieswiadomości
sla - 15-06-2009, 23:48
Zawsze można zainstalować steganos internet anonym.
Grześku - 16-06-2009, 07:50
a mnie pokazuje w Puławach. Tylko 70km pomyłki
gulgulq - 16-06-2009, 08:31
sla napisał/a: | Zawsze można zainstalować steganos internet anonym. |
można - ale Twój dostawca i tak wie
Anonymous - 16-06-2009, 09:52
lepiej przez proxy ale internet zamuli
Owczar - 16-06-2009, 15:02
Niekoniecznie, jak zmienisz na dobre proxy to nie odczujesz różnicy, ale tak czy inaczej nie będziesz anonimowy...
Jest jeden sposób na pełną anonimowość ale nie będę pisał na forum...
painkiller - 16-06-2009, 20:37
Grześku napisał/a: | a mnie pokazuje w Puławach. Tylko 70km pomyłki |
Właśnie się dowiedziałem że pisze z Bydgoszczy Faktycznie z Neostradą to niezbyt współpracuje
krzychu - 17-06-2009, 01:34
Owczar napisał/a: | jak zmienisz na dobre proxy to nie odczujesz różnicy |
Dobre - płatne?
Owczar napisał/a: | ale tak czy inaczej nie będziesz anonimowy... |
Już dawno ktoś mi mówił że jest firma 20 serwerów rozsianych po całym świecie proxy losowo przełączanie przez 6. Gwarancja kasowania logów co godzinę..... Jakieś pomysły jak można namierzyć?
Owczar - 17-06-2009, 01:49
Nie koniecznie, np w3cache.icm.edu.pl a w prot 8080 śmiga bardzo dobrze.
Ja bym nie ufał serwerom proxy.. Tak czy inaczej nie wiem czy prawo nie obliguje właścicieli do trzymania logów.
Zerszta takie serwery raczej są płatne ;]
Bartek - 17-06-2009, 08:11
Cytat: | Jest jeden sposób na pełną anonimowość ale nie będę pisał na forum |
Jedyny sposób na pełną anonimowość, to właśnie nie pisanie na forum i nie korzystanie z netu wogóle - tak jak najlepszą antykoncepcją jest szklanka wody - nie przed, nie po, tylko zamiast
Juiceman - 17-06-2009, 08:53
Bartek napisał/a: | Cytat: | Jest jeden sposób na pełną anonimowość ale nie będę pisał na forum |
Jedyny sposób na pełną anonimowość, to właśnie nie pisanie na forum i nie korzystanie z netu wogóle - tak jak najlepszą antykoncepcją jest szklanka wody - nie przed, nie po, tylko zamiast |
Otóż to Bartku, ktoś kiedyś powiedział, że jeśli nie ma Cie w internecie to znaczy że nie istniejesz, przynajmniej jeśli chodzi o "dzisiejsze" pokolenie, która z racji zawodu czy innych wymogów musi korzystać z internetu
Getor - 26-06-2009, 20:20
A ja piszę z Gdańska.Tak mi tu wyskoczyło.Wspaniały sposób na szybką teleportację nie ruszając się od biurka.
|
|
|