L200 Techniczne do 2005r. - Dokładka Klimy l200
griszaa - 18-06-2009, 21:32 Temat postu: Dokładka Klimy l200 upały przyszły ...
gorąco sie zrobiło ...
a ja bez klimy pokonuje kolejne kilometry...
i wpadł mi do głowy taki pomysł jak wygląda kwestia założenia klimy do auta ( org auto bez klimy ) jakie koszta skąd wziąć części ... robił ktoś coś takiego ma ktoś moze częśći do klimy ( z jakiegoś angooola ) albo z rozbitej eli ??
co wy na ten pomysł ?
jakie elementy wchodza w skład klimy ?
Kibloo - 21-06-2009, 09:00
1. sprężarka
2. nagrzewnica z dodatkowym wymiennikiem (jeden grzeje wodą, drugi chłodzi freonem)
3. dodatkowa chłodnica czynnika (przed chłodnica wody)
4. sterownik (komputerek, czujniki itp)
dla ciebie sensownym rozwiązaniem byłoby przeszczepienie klimy manuala od jakiegos angola, ale i tak konieczne są przynajmniej elementy 1-3, no i pozostaje kwestia wykonania, szkoda coby ci drogi freon uciekał, jest to conajmniej nieekonomiczne i nieekologiczne...
założenie klimy w profesjonalnym zakładzie to koszt między 3 a 7 tPLN, zależnie od zaawansowania systemu.
pozdro
griszaa - 22-06-2009, 09:14
czy ktoś ty ze śląska wie gdzie ktoś sprowadza angole na częśći ?? lub ktoś posiada takiego angola.. PZDR
moze być tez małopolska dolnyśląsk opolskie no gdzieś tu w okolicy...
[ Dodano: 28-06-2009, 08:59 ]
czy naprawde nikt ie wie gdzie stoil eka z klimą do rozbiórki no koledzy to chyba nie jest tak rzadkie auto ??
[ Dodano: 01-07-2009, 08:05 ]
no ludziska rozglądacie się za eLami na części >?? wiecie czego mi potrzeba PLISSSSSSSSSSSSSSS te upały mnie wyończą
[ Dodano: 03-07-2009, 22:07 ]
czy klima od pajero II bedzie pasować do L200 silniki są przecież te same ??
dzygit-dublin - 25-07-2009, 00:19
witam
sam myślę nad klima , a z pajero powinno pasować.
Kupic części to nie problem tylko jak pociągnąć przewody czy czasem silnika nie trza wtyciagac ?
Pozdrawiam Darek
GIO4x4RUS - 04-03-2010, 14:32
Witam!Z angola NIE PASUJE częśc nagrzewnicy z parownikiem(tylko to sie wymienia w calej nagrzewnice z manualnym sterowaniem).Reszte mozno zastosowac,tylko przewody do parownika trzeba dorabiac!Prawdopodobnie parownik w obudowie bede pasowal od Pajero Sport...
mechanio - 29-03-2011, 15:05
ja myślę gra nie wart świeczki i nie będzie to jak w orginale. Zawsze coś będzie nie tam.
|
|
|