Space Wagon Techniczne - Komputer swoje a wskaźnik paliwa w baku swoje
M@dF - 26-06-2009, 10:24 Temat postu: Komputer swoje a wskaźnik paliwa w baku swoje Witam. Zauważyłem pewną niezgodność między wskazaniami komputera a wskaźnikiem paliwa. Komputer już mi każe tankować a do rezerwy jeszcze daleka droga. Jest jakaś możliwość zsynchronizowania/zresetowania/ustawienia komputera?
skull - 26-06-2009, 11:51
mam tak samo,mogę nawet przejeździć kilka zerowań komputera
M@dF - 26-06-2009, 12:07
Trochę to głupie
Bartek - 26-06-2009, 12:25
Komputer zeruje się przy zatankowaniu "po korek"..... puki u mnie działał, mylił się nieznacznie.
M@dF, masz ustawiony właściwy typ napędu w komputerze (4wd mają mniejszy bak)?
M@dF - 26-06-2009, 12:28
Bartek napisał/a: | Komputer zeruje się przy zatankowaniu "po korek"..... puki u mnie działał, mylił się nieznacznie.
M@dF, masz ustawiony właściwy typ napędu w komputerze (4wd mają mniejszy bak)? |
No właśnie takie jaj zaczeły sie dziac jak przestawiłem komputer. Poprzedni wlasciciel jezdzil na ustawieniach 4WD a auto jest 2WD. Odkąd przestawilem to zle pokazuje.
Bartek - 26-06-2009, 12:33
M@dF, a czy spalanie średnie też masz zawyżone względem rzeczywistości?
skull - 26-06-2009, 12:53
w moim MSW zeruje się licznik jak zalewam nawet za 50zł i pokazuje ile km mogę zrobić na dolanym paliwie
M@dF - 26-06-2009, 13:56
Bartek napisał/a: | M@dF, a czy spalanie średnie też masz zawyżone względem rzeczywistości? |
Spalanie raczej dobrze pokazuje.
Tak sobie teraz pomyslalem, ze moze cos zle ustawilem. Niestety instrukcje mam po niemiecku a ja tylko angielski znam. jest duze prawdopodobienstwo ze zamiast ustawic sobie to go rozstroilem.
Może ma Ktoś z Was dostęp do angielskiej instrucji w formie pliku albo moze mi napisac tutaj w formie skróconej jak ustawic ten komputer?
skull - 26-06-2009, 14:52
no niestety ja mam jeszcze gorzej bo instrukcja jest po Szwedzku
M@dF - 26-06-2009, 21:01
No i wziąłem jeszcze raz instrukcje do ręki. W sumie w miarę wyraźnie jest obrazkowo przedstawione co trzeba wcisnąć, żeby ustawić komputerek. Okazuje się, że miałem dobrze ustawione czyli ma pokazywać kilometry, wyliczać litry na 100km i 2WD. Tracąc nadzieję na inne ustawienie kompa (skoro jest dobrze ustawiony to nic nie przestawię) odłączyłem klemę minusową na noc. Niech się porządnie zresetuje i do rana przemyśli swoje postępowanie.
|
|
|