To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - Komputer swoje a wskaźnik paliwa w baku swoje

M@dF - 26-06-2009, 10:24
Temat postu: Komputer swoje a wskaźnik paliwa w baku swoje
Witam. Zauważyłem pewną niezgodność między wskazaniami komputera a wskaźnikiem paliwa. Komputer już mi każe tankować a do rezerwy jeszcze daleka droga. Jest jakaś możliwość zsynchronizowania/zresetowania/ustawienia komputera?
skull - 26-06-2009, 11:51

mam tak samo,mogę nawet przejeździć kilka zerowań komputera :biggrin:
M@dF - 26-06-2009, 12:07

Trochę to głupie :)
Bartek - 26-06-2009, 12:25

Komputer zeruje się przy zatankowaniu "po korek"..... puki u mnie działał, mylił się nieznacznie.

M@dF, masz ustawiony właściwy typ napędu w komputerze (4wd mają mniejszy bak)?

M@dF - 26-06-2009, 12:28

Bartek napisał/a:
Komputer zeruje się przy zatankowaniu "po korek"..... puki u mnie działał, mylił się nieznacznie.

M@dF, masz ustawiony właściwy typ napędu w komputerze (4wd mają mniejszy bak)?

No właśnie takie jaj zaczeły sie dziac jak przestawiłem komputer. Poprzedni wlasciciel jezdzil na ustawieniach 4WD a auto jest 2WD. Odkąd przestawilem to zle pokazuje.

Bartek - 26-06-2009, 12:33

M@dF, a czy spalanie średnie też masz zawyżone względem rzeczywistości?
skull - 26-06-2009, 12:53

w moim MSW zeruje się licznik jak zalewam nawet za 50zł i pokazuje ile km mogę zrobić na dolanym paliwie :)
M@dF - 26-06-2009, 13:56

Bartek napisał/a:
M@dF, a czy spalanie średnie też masz zawyżone względem rzeczywistości?

Spalanie raczej dobrze pokazuje.

Tak sobie teraz pomyslalem, ze moze cos zle ustawilem. Niestety instrukcje mam po niemiecku a ja tylko angielski znam. jest duze prawdopodobienstwo ze zamiast ustawic sobie to go rozstroilem.

Może ma Ktoś z Was dostęp do angielskiej instrucji w formie pliku albo moze mi napisac tutaj w formie skróconej jak ustawic ten komputer?

skull - 26-06-2009, 14:52

no niestety ja mam jeszcze gorzej bo instrukcja jest po Szwedzku :wink:
M@dF - 26-06-2009, 21:01

No i wziąłem jeszcze raz instrukcje do ręki. W sumie w miarę wyraźnie jest obrazkowo przedstawione co trzeba wcisnąć, żeby ustawić komputerek. Okazuje się, że miałem dobrze ustawione czyli ma pokazywać kilometry, wyliczać litry na 100km i 2WD. Tracąc nadzieję na inne ustawienie kompa (skoro jest dobrze ustawiony to nic nie przestawię) odłączyłem klemę minusową na noc. Niech się porządnie zresetuje i do rana przemyśli swoje postępowanie. :)