To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - łożysko przód

gres - 29-06-2009, 11:09
Temat postu: łożysko przód
zaczęło mi buczeć łożysko.
To zdaje się trzeba razem z piastą wymieniać?
Gdzie kupić , jakie ?

Anonymous - 29-06-2009, 13:08

Z tyłu z piastą, z przodu nie koniecznie. W Intercars mają - 4 miesiące temu kupowałem do mojej strzały...
gres - 02-07-2009, 17:31

a pamiętasz za ile?
szukam na allegro , jest kilka nie wiem co wybrać...

jacek11 - 02-07-2009, 17:37

gres napisał/a:

Wybrać Japaneze,lub IC.

Pozdro. :D

Anonymous - 03-07-2009, 13:47

gres napisał/a:
a pamiętasz za ile?

Okazuje się jednak że z piastą na przód. Dzwoniłem do IC i na dzień dzisiejszy mają :

Kanako 448 PLN brutto
SKF 323 PLN brutto
JC 227 PLN brutto

swinks_UK - 03-07-2009, 20:59

A czy wam nie podejdą piasty od Eclipse?

Tak się zastanawiam, bo z reguły są tańsze, i do dostania na eBayu.

jacek11 - 03-07-2009, 22:04

O ile wiem,to piasta przednia jest taka sama jak w E5,więc da się wymienić samo łożysko.
gres - 05-07-2009, 23:22

MadMax napisał/a:
gres napisał/a:
a pamiętasz za ile?

Okazuje się jednak że z piastą na przód. Dzwoniłem do IC i na dzień dzisiejszy mają :

Kanako 448 PLN brutto
SKF 323 PLN brutto
JC 227 PLN brutto

ta o kanako to słyszałem że dobre , ale cena powala. O reszcie pierwsze słysze, domyślam się że w najtańsze nie ma co się pakować?

Myślałem że sam się z tym zmierze, ale coś żadna śruba nie chce puścić :( Chyba pojedzie do mechanika, nawiasem mówiąc tego samego od którego go kupiłem.

Justyn@ - 27-10-2010, 20:54

A wiec musze wam powiedziec ze to nie taka prosta sprawa sroby to udreka zgadza sie a tak czy siak mało kto ma taka jakby to nazawac prase ktora wcisnie wam je spowrotem takze lepiej zaplacic te 100zl i odrazu zajechac z czescia do mechanika:) wiem bo wymienialam juz cały komplet. pozdrawiam;)
Frost - 28-10-2010, 22:13

Justyn@, większość posiadaczy E88A potrafi samemu naprawiać swoje auta, lub posiada znajomości w warsztatach lub własne jak Ja czy Mitsu_pl :)
Wojciech Bogacz - 23-03-2011, 21:11

Frost napisał/a:
Justyn@, większość posiadaczy E88A potrafi samemu naprawiać swoje auta, lub posiada znajomości w warsztatach lub własne jak Ja czy Mitsu_pl :)

Biedny mój los ;) Jak na razie to może potrafiłbym koło odkręcić i jakoś coś sobie pozmieniać ale hamuje mnie przed tym taki ludzik (w postaci mojego przestraszonego taty niedowiarka), który ciągle wykrzykuje "zepsujesz" i "jedź do mechanika" itp...

Na szczęście mam dość życzliwego kolegę, który się takimi sprawami para (chociaż warsztatu nie ma) ale większość rzeczy może zrobić (no - może z rozrządem to pojadę gdzie indziej...) - mam też za "płotem" drugiego mechanika (co również nie ma warsztaty heh) i czasami coś się uda mu do roboty drobnego wcisnąć ;)

Co do łożyska w przodzie panowie jednak - co trzeba odkręcić, żeby je zmienić i czy trzeba razem z tą piastą zmieniać czy jednak da się samo łożyko ? Jeżeli samo to jak zwykle byłbym wdzięczny za info jakie dokładnie kupić bo może sobie poprzez jakiś eBay zamówię tudziesz nasze Allegro...

xep - 11-07-2011, 18:11

Nie chcąc spamować nowym tematem, podłączam się do Gresa

Tylne łożysko lewej piasty w mojej maszynce toczy się już nad grobem. Co prawda można jeszcze się z tym "przemieszczać", ale hałasu nie zagłuszy nawet łomot z radia :D
Zrobiłem sobie rundkę pod wałbrzyskich sklepach motoryzacyjnych... rezultat łatwy do przewidzenia: najtańsza piasta, jaką znalazłem - 750pln. Rekordzista krzyknął 1270pln.
Skusiłem się na zakup w jednym z internetowych sklepów - oczywiście piasta którą dostałem - mimo najszczerszych chęci sprzedającego oczywiście nie pasuje...

Jeśli ktoś z Was ma namiar na pewnego i sprawdzonego sprzedawce bebechów do Mitsu, proszę o kontakt.

Frost - 11-07-2011, 19:03

xep, wszystko masz na naszym forum, bo dokładnie opisujemy naprawy i mody :) po prostu znalazłeś nie ten temat co trzeba :D

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40851 - tu masz tylne łożysko

xep - 11-07-2011, 19:28

Ajaj, faktycznie. Dzięki za info i wyrozumiałość ;]