To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Evo X - kilka ciekawostek

arekp - 11-08-2006, 19:44
Temat postu: Evo X - kilka ciekawostek
http://www.techeblog.com/...bishi-concept-x
brodzky - 11-08-2006, 21:30

wnetrze jest fuj
Anonymous - 11-08-2006, 22:53

Ale autko niczego sobie. Ja tam mogl bym takie miec :D
swees - 11-08-2006, 23:04

wiadomo, wersja produkcyjna będzie mniej atrakcyjna, ale ten koncept jest bajkowo piękny!

pozdr

arekp - 12-08-2006, 02:42

brodzky napisał/a:
wnetrze jest fuj

Ufff ... bo juz myslalem, ze ze mna cos jest nie tak ;-) Mi rowniez wnetrze sie nie podoba, nawet bardzo.

Anonymous - 12-08-2006, 04:05

hmm. moim zdaniem to tylko concept, a evo x będzie wyglądało jak evo ix po liftingu. poza tym - grafiką komputerową to zalatuje na kilometr. i jak te pasy założyć? soory, między nogami? a może trzeba nogi nimi owinąć? z zewnątrz rewelacja, może tył za bardzo przypomina puga 607... ale środek? skrzyżowanie x-winga ze star trekiem.
Anonymous - 12-08-2006, 09:40

Samochód piękny. Już je widzę jeżdżące po naszych pięknych i szerokich autostradach i obwodnicach miast :mrgreen:
Artii - 12-08-2006, 09:58

A moim skromnym zdaniem jest swietne. Wewnatrz moze super nie wyglada ale to trzeba zobaczyc na zywo.
Jackie - 12-08-2006, 10:21

Zewnętrznie Evo będzie niemal identyczne jak Concept. Wnętrze oczywiście będzie inne ;)
Pozdrawiam

brodzky - 12-08-2006, 12:58

Zewnatrz jest BOMBA tylko ten tyl jak ktos wspomnial podobny bardziej do Peżo... Wnetrze jednak cale do wymiany. Fuj!
rafq - 12-08-2006, 13:53

nareszcie filmiki ! :D no furka jest jak najbardziej posa :D jak reszta przyczepiłbym się trochę do wnętrza, ale może to było takie zamierzenie inżynierów z mitsubishi żeby kierowca wsiadając do takiego samochodu poczuł się jak w X-wingu :wink: i zastanawia mnie skąd oni biorą tyle mocy, przecież pojemności nie zmieniają, a co nowsze evo to więcej kucyków...
pozdro ! :arrow:

szczeslaw - 12-08-2006, 14:24

rafq napisał/a:
zastanawia mnie skąd oni biorą tyle mocy, przecież pojemności nie zmieniają

To jest uturbiony silnik, więc wycisnąć z niego więcej mocy to nie jest problem. Problemem jest skład spalin, ale dzięki kolejnym, teoretycznie niewielkim poprawkom udaje się spełniać coraz to nowe normy czystości spalin i jednocześnie podnieść moc. W EVO 9 pierwszy raz wprowadzono do EVO technologię MIVEC.
Poza tym już wcześniej udało się wycisnąć z tego silnika 400KM w EVO 8 FQ400.
Natomiast jeżeli nie przejmować się spalinami i trwałością silnika, to można wycisnąć z niego nawet 600 i więcej KM...

A wygląd jak to wygląd - de gustibus...
Z zewnątrz strasznie mi się podoba (zresztą mam go na tapecie :D ), natomiast wnętrze jest dziwne - nie mogę powiedzieć że mi się jakoś szczególnie podoba, ale nie mogę też powiedzieć, że mi się nie podoba...

rafq - 12-08-2006, 15:40

sorki, ale miałem na myśli również trwałość, w końcu ma to być samochód seryjny, który trochę musi wytrzymać, nie jak te wyżyłowane furki co startują na 1/4 mili :wink:
Anonymous - 12-08-2006, 20:14

Przecież te zdjęcia już od dłuższego czasu są w Internecie...

Wiadomo coś o specyfikacji technicznej? Jakieś dokładniejsze rzeczy..?

Anonymous - 12-08-2006, 20:46

fiani auto , chekawe ile costuye