[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E3xx] TŁUMIK
carlRP - 11-07-2009, 22:29 Temat postu: [E3xx] TŁUMIK Mam zamiar zakupić basowy tłumiki do mojego Gala rocznik 89r:):):)
Czy może ktoś już zakładał do swojego takie coś??:):)
http://moto.allegro.pl/it...rancji_rm2.html
to jest jeden z kilku nad którymi sie zastanawiam:D:D
Pozdrawiam
waldi-1 - 12-07-2009, 16:16
załozysz spokojnie, tylko bedziesz musiał odciąc od starego tą rure co idzie do przodu i dospawać do niej ten tłumik
mitsu_pl - 12-07-2009, 17:18
ja śmigam na pełnym przelocie zakończonym tylko tłumikiem basowym..., narazie policja się nie czepia...
Serek - 13-07-2009, 09:34
mitsu_pl napisał/a: | ja śmigam na pełnym przelocie zakończonym tylko tłumikiem basowym..., narazie policja się nie czepia... |
poprosimy próbkę (sampla ) dźwięku
waldi-1 - 13-07-2009, 09:51
po co ci? zdemontuj sobie wszystkie tłumiki i zapal silnik
Anonymous - 13-07-2009, 10:50
i bedzie to dalekie od rury z pseudo sportowym tlumikiem na końcu. By miec w miare znosny dźwiek trzeba miec kata lub zamiast niego dodatkowy tłumik srodkowy (ew strumienica), tlumik srodkowy i na końcu te przelotowe cuda. W tedy dziek na wyzszych obrotach nie bedzie wpadał w rezonans i nie bedzie pierdzial jak polonezy i duze fiaty:)
waldi-1 - 13-07-2009, 14:36
strumiennica nic przecież nie wycisza, to kawałek rury w srodku pusta, jak masz katalizator i załozysz ten niby sportowy tłumik to i tak bardzo cicho bedzie, bo katalizator lepiej wycisza niz tłumik
Postremus - 13-07-2009, 15:11
waldi-1 napisał/a: | po co ci? zdemontuj sobie wszystkie tłumiki i zapal silnik |
Wiem coś o tym ^^ mogę dać próbkę
Wygląd tej "noćówki" jest całkiem całkiem jestem ciekaw tylko jaki daje odgłos
carlRP - 13-07-2009, 22:01
Jak tylko dostane "przesyłkę" i zamontuje to zamieszczę klip z dźwiękiem:D:D
waldi-1 - 14-07-2009, 08:31
bedziesz stałym klientem w stacji diagnostycznej
Serek - 14-07-2009, 11:11
waldi-1 napisał/a: | bedziesz stałym klientem w stacji diagnostycznej |
przestań siać zamęt... , ludzie nie mają grosza na ziarno a ty siejesz jak popadnie jak któryś będzie miał zły dzień to zatrzyma do kontroli. Równie dobrze mogą zatrzymać każdego innego. Codziennie po ulicach poruszają się pojazdy o zbyt głośnym wydechu, mijają wozy policyjne i nic...
Cytat: | Jak tylko dostane "przesyłkę" i zamontuje to zamieszczę klip z dźwiękiem |
Czekamy
mitsu_pl - 14-07-2009, 11:24
żebyście posłuchali jak chodzi to byście bardzo szybko zmienili zdanie..., a jeżdżę ttak już 1,5 roku i jest ok.
Postremus - 14-07-2009, 17:54
waldi-1 napisał/a: | bedziesz stałym klientem w stacji diagnostycznej |
Racja nie siej jeździłem z przepalonym tłumikiem z 2 tygodnie gdy przejeżdżałem koło jakiegoś dziecka to zatykało uszy ;p Codziennie do pracy i z pracy przejeżdżam koło komisariatu i nie raz mijałem Policję która "czatowała" udało się i 150 za sam reduktor drgań robi swoje
waldi-1 - 14-07-2009, 19:11
ano fakt udało sie, ale nie kazdy policjant jest nierób są tez słuzbisci, sa tez ludzie z takim pechem jak ja i napewno by mnie złapali, nie gadam ze mi sie to nie podoba ale ja raczej wole ten cichszy bas ,zeby nie zagłuszał mi innego basu, który w srodku woza mi gra
mitsu_pl - 17-07-2009, 13:57
przedewszytkim muszą udowodnić to, że tłumik pracuje głośniej niż jest to dozwolone, czyli czy ma więcej niż bodajże 92-96 decybeli, jeżeli zabiorą dowód, bez uprzedniego upewnienia się, że tak jest, możesz im narobić koło tyłka (napisać skarge) i zwrócą kase za badanie
|
|
|