Chcę Kupić 3000GT/GTO - 3000 GT II- automat, 4 WD
mario1975 - 12-07-2009, 22:37 Temat postu: 3000 GT II- automat, 4 WD Witam wszystkich. moje pytanie może banalne ale nigdzie nie moge na ten temat znaleść odpowiedzi. czy była wersja 3 tysiączki w automacie i z napędem 4x4? nie wspomne już o wersji z napędem na 4 kółka + 4WS z automatem( co było by szczytem marzeń), ale jeśli ktoś byłby tak uprzejmy napisać choć w skócie to będe wdzięczny. szukam takiej wersji- jestem na kupnie, ale nie moge nigdzie znaleść. interesuje mnie oczywiście wersja po lifcie. pozdro dla mitsu maniaków!!!
n3000 - 12-07-2009, 22:45
Witam, nigdy nie interesował mnie automat więc nie jestem pewien ale chyba była taka wersja zdaje się na angielski rynek, druga sprawa to 225 koni w automacie z napędem na 4 koła to raczej średni pomysł, będzie szybki tylko z wyglądu
Serek - 13-07-2009, 09:20
n3000 napisał/a: | ... druga sprawa to 225 koni w automacie z napędem na 4 koła to raczej średni pomysł, będzie szybki tylko z wyglądu |
Bez przesady. Takie skrzynki działają jak manual kiedy wciśnie się pedał gazu mocno w podłogę. Przy max. lub gwałtownym wychyleniu przepustnicy skrzynia ciągnie jak dzika. Inna sprawa to moment obrotowy. Nie 225 koni tylko niski moment sprawią, że autko nie pojedzie.
n3000 - 13-07-2009, 10:18
automat działa jak manual hehehe dobre, przejedz się najpierw 3000gt w manualu a potem w automacie i jeszcze raz napisz ze nie widzisz róznicy, pierwszy z brzegu przykład eclipse 2g z silnikiem 2.0 16v w automacie prędkosc maksymalna 180km/m, zwykły automat w sportowym aucie to nieporozumienie. I jeszcze mała informacja silnik w 3000gt o którym mówimy ma taki sam moment obrotowy zarówno w wersji z manualem jak i z automatem równo 272Nm i nie jest to wcale taki niski moment, z manualem zbiera się całkiem niezle a z automatem mulasto szczególnie na 1 biegu widac róznice i mówię tu o wersji z napędem na przód, to teraz dorzuć do tego jeszce 4WD i bedzie tak jak napisałem wyżej szybki tylko z wyglądu
A wracając do pytania Mario1975 sprawdziłem i rzeczywiście była wersja 4wd, 4ws w automacie szła na angielski rynek.
|
|
|