To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.5 TD] Wyciek oleju miedzy skrzynia a silnikiem

grzesiek1968 - 13-07-2009, 22:42
Temat postu: [2.5 TD] Wyciek oleju miedzy skrzynia a silnikiem
Witam,
po rutynowej kontroli zauwarzyłem wyciek oleju między skrzynią a śilnikiem. Podejrzewam ze jest to olej z silnika. Wyciek jest nieduzy ale od czasu do czasu kapie i zostawia plamy. Domyslam się że poszedł uszczelniacz albo simering.
Mam pytanie w jaki sposób można go wymienic czy trzeba rozpoławiac silnik ze skrzynia biegów czy wystarczy wyciagnąc samą skrzynie. Może jest jakis inny sposób?
Z góry dziękuje za wszelaka pomoc.

Mighn - 13-07-2009, 22:54

albo cieknie na samej górze przy półksiężycu - wygląda od spodu jak by lało się z dołu, ale leje z samego tyłu na górze silnika. Jak zdejmiesz pokrywę klawiatury to poza uszczelką jest taki niewielki uszczelniacz z twardej gumy, trzeba go osadzić na silikonie.
grzesiek1968 - 13-07-2009, 23:05

Dzieki,sprawdze to jutro akurat mam odkrecony interkuler ,bo sprawdzałem swiece żarowe
altmarcin - 19-08-2009, 18:17

Mighn napisał/a:
albo cieknie na samej górze przy półksiężycu - wygląda od spodu jak by lało się z dołu, ale leje z samego tyłu na górze silnika. Jak zdejmiesz pokrywę klawiatury to poza uszczelką jest taki niewielki uszczelniacz z twardej gumy, trzeba go osadzić na silikonie.

Wymieniałem ostatnio samodzielnie uszczelkę pod pokrywą klawiatury i nie zauważyłem dodatkowych uszczelniaczy