Lubelskie - Potrzebuję wspólnika do Transmax Z 20 l
mario mario - 14-07-2009, 07:55 Temat postu: Potrzebuję wspólnika do Transmax Z 20 l Witam koledzy. Potrzebuję wspólnika do zakupu 20 litrowej beczki oleju Castrol transmax Z cała beczka kosztuje 800 zł w RK Niedziałek. Może ktoś wie gdzie można kupić taniej albo olej Dia Queen SP III, to byłbym wdzęczny. Ja muszę wymienić olej w swojej skrzynce na wczoraj, bo jak tak dalej pojeżdżę to mi się ona rozpadnie. Jak możecie to doradźcie gdzie jak i z kim. DZięki i pozdro.
Anonymous - 14-07-2009, 09:35
np tutaj DIA. Jeżeli nie to w Jaroszewicach koło Bełżyc, jadąc od Strzeszkowic jest gościu co na automatach zęby zjadł. Większość serwisów autoryzowanych typu Audi czy VW wysyła samochody do niego. Gościu pracował kilkanaście lat w fabryce Forda w stanach. Jego mogę polecić z czystym sumieniem. Jak chcesz to podpytam brejdaka o namiar do niego.
mario mario - 14-07-2009, 11:29
Pewnie, że chcę i to jak najszybciej. Dzięki z góry.
[ Dodano: 14-07-2009, 18:11 ]
Jest, ale nie wspólnik a olej. Wlasnie przed chwilą kupilem. Sfarcilo mi się w Sabacie zostalo im z 25 litrowej beczki 8,5 litra. Na wymiane dynamiczną potrzebne jest minimum 9,5 litra ale plukanie w wymianie dynamicznej zrobię transmatekiem tez Castrol a zaleje cale 8 litrów nowiutkiego oleju. Co do oleju temat zamknięty i nieaktualny. Dzięki wszystkim i pozdrawiam.
Grześku - 15-07-2009, 09:50
mario mario napisał/a: | Co do oleju temat zamknięty i nieaktualny |
ale dzięki niemu nnk59, zaanonsował dobrego mechanika.
Nie ma tego złego...
mario mario - 15-07-2009, 17:41
A jeżeli chodzi o mechanika, to mile widziana podpowiedź o solidnego czlowieka, z którym mógbym porozmawiać na temat mojej skryni. Po wymianie oleju skrzynia nadal szwankuje. Podejżewam konwerter i elektrozawór zapinajacy na biegi do przodu, ale doswiadczenia nie mam tylko sie oczytalem dużo. Objeździlem już lubelskich automechaników, ale kazdy mówi, ze bez wyjęcia skrzyni nie da się zdiagnozować usterki, ja jestem innego zdania, prawdziwy fachowiec wie dokladnie jaki element skrzyni za co odpowiada i po objawach może określić co skrzynkię boli. Jak ktoś ma namiary na jakąś chodzącą wiedzę to prosze o kontakt. Być może kiedys ja będę móg komuś pomóc w kwestii skrzyń automatycznych.
[ Dodano: 15-07-2009, 17:43 ]
A ha do tego w jaroszewicach dzwonilem i faktycznie gość ma pojęcie o automatach ale też chce wyciągac skrzynię a konwerter czy elektrozawory to ja wymienie bez wyciagania skrzyni.
Anonymous - 15-07-2009, 21:16
hej mario a do kogo dzwoniłeś w Jaroszewicach? Tam popularny to jest Andrzej Maciejewski, zakład ma przy zakręcie, dobrze oznakowany. Facet na mechanice się zna. Mogę polecić z ogólnymi sprawami. Ale to nie o niego mi chodziło. W Jaroszewicach jest jeszcze jeden. Fredek ma człeniu na imię. Starszy facet. Mieszka w Lublinie a na Jaroszewicach ma swój warsztat. Nie oznakowany wogóle. Magik jeżeli chodzi o skrzynię. Legenda w okolicy. Znam z opini mojego brata. Współpracował z nim dość długo. Brejdak wyciągał skrzynię a Fredek naprawiał. Na PW mogę zdobyć nr tel.
mario mario - 17-07-2009, 06:23
nnk59 no to ladnie mnie wsadzileś, ja zadzwonilem do gościa w jaroszewicach, powiedzialem o co chodzi z moją skrzynią, ten oczywiscie odparl, ze naprawia skrzynie, ale byl nieco zaskoczony, że dzwonię "za posrednictwem" internetu. Po opisaniu wstepnych objawów w mojej skrzynce gość powiedzial 3000 z w zwyż, to już u mnie w Lublinie w zakladzie najdroższym w okolicy dyskretnie powiedzieli mi że 2000 w zwyż. Z tego co widzę to się chyba pomyliem bo namiary na tego mechanika znalazlem w internecie, no chyba, ze ten gość o którym mówisz tak się ceni. JAk możesz to daj znać na pw.
rafq - 25-08-2009, 13:04
Panowie jak możecie to sprecyzujcie namiary na mechaniorów na forum ogólnym Który, od czego, namiar tel i dojazdowy
roch_27 - 22-10-2009, 17:44
mario mario napisał/a: | a konwerter czy elektrozawory to ja wymienie bez wyciagania skrzyni. | chciałbym to widzieć jak wymienisz konwerter bez wyciągania skrzyni
pozdro
mario mario - 25-10-2009, 18:30
Minęło trochę czsu od założenia tematu Roch_27 masz w pełni rację. Przez ostatnie miesiące liznąłem co nieco jeżeli chodzi o skrzynie. Dwie wyjąłem w tym jedną naprawiłem. Pisząc o konwerterze miałem na myśli forward i to wymieniłem bez wyciągania skrzyni, o czym pisałem w innym temacie. Elektrozawory też się da wymienić bez wyciagania skrzyni ale szybciej będzie wyjąć skrzynię i zdjąć miskę. Wracając do konwertera to może i da się bez rozłączania skrzyni z silnikiem ale chyba metodą bezkrwawych operacji tak jak to filipińczycy potrafią. Nawet nie zdawałem sobie sprawy że skrzynia automatyczna to takie delikatne stworzenie. Co do pana co ma warsztat w Jaroszewicach to nazywa się on Alfred Wójcik i mieszka w Lublinie. Szacunek dla gościa, trochę mi nakładł wiedzy do głowy, wystarczająco dużo abym zrozymiał, że o automatach to nie wiem nic, ale pracuję nad tym cały czas. Na razie nie mogę podać namiarów na tego mechanika, bo nie wiem czy sobie tego życzy, ale jak tylko się z nim skontaktuję i wyrazi zgodę to napiszę szczegółówy kontakt z opisem dojazdu do jego warsztatu. Z tego co wiem to Pan Fredek nie bardzo chce brać dożo roboty bo nie wyrabia się, ale facet ma głowę i nie jest wcale drogi. Pozdro.
|
|
|