Archiwum - Ogólne pytanie o pewien model.
swojslaw - 14-07-2009, 18:18 Temat postu: Ogólne pytanie o pewien model. Witajcie.
Znalazłem bardzo ciekawą ofertę samochodu w Niemczech, stąd moje pytania odnośnie własnie tego typu autka.
Oto link do aukcji: LINK
Moje pytania na początek:
- co to za wersja auta? czy ma jakieś ciekawostki wewnątrz, w odróżnieniu od innych modeli?
- co możecie powiedzieć o skrzyniach automatycznych w tych autkach? jak się sprawują, itp.
Dzięki za odpowiedzi.
Paweł
Anonymous - 30-07-2009, 16:00
Jest to model z końca produkcji, na moje oko jest to wersja wyposażenia Avance. Masz tam praktycznie wszystko (aut. klima, CD, skórzana kierownica, tempomat, elektryka, ESP+inne systemy). Możliwe, że ma też podgrzewane siedzenia, oczywiście komplet poduszek, podłokietnik. Co do automatu to Ci nie pomogę... Ale silniczek 1.8 GDI to moim zdaniem bardzo udana konstrukcja, mimo że czasem wydaje odgłosy jak diesel z 20-letniego golfa . Jednak jak na to co oferuje to pali nie za dużo, w mieście do 10l, ale to trzeba sie juz postarac. Na trasie nawet 7 da rade, a jak ktos ma bardzo lekką nogę to i mniej. Do tego autko z tą jednostką jest bardzo zrywne i nie jednemu kozakowi na światłach mina rzednie .
Osobiście polecam.
Moomin - 30-07-2009, 19:09
Automaty w Carismach są świetne. Inteligentne, płynne i bezproblemowe z reguły. Tu masz model z końca produkcji więc oprócz trybu w pełni automatycznego masz tez opcję ręcznej kontroli biegów - tzw. tiptronic. Oczywiście przy automacie wzrasta trochę spalanie, ale to odczujesz raczej tylko w mieście. W trasie są bardzo oszczędne.
gigant87 - 31-07-2009, 03:23
Oprócz uszkodzonego przodu, dobrze przyjrzałbym się tyłowi, szczególnie lewe tylne drzwi... Choć może mi się już miga przed oczami po całym dniu
gulgulq - 31-07-2009, 06:42
do działu "Chcę kupić Carismę" proponuje przenieść
|
|
|