To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Moduł domykania szyb ......podczasuzbrajania

vidus19790805 - 15-07-2009, 07:30
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Moduł domykania szyb ......podczasuzbrajania
Mam taki problemik ....wymieniłem alarm na fortece..full opcja..pytanie jest nastepujace czy carisma posiada moduł domykający szyby podczas uzbrajania alarmu...z różnych zródeł dowiedziałem sie ze taki moduł miały carii wychodzace na niemiecki rynek ja mam carii z polskiego salonu....alarm ktory zamontowalem ma wyjscie na modul domykajacy szyby...kolejna wypowiedz elektryka jest taka jesli szyby domykaja sie samoistnie jesli tylko raz nacisniemy przycisk sterujacy tzn, nie musimy go przytrzymywac tylko raz kliknąc wtedy wystarczy podpiac przewod z centralki i jeden impuls domknie szyb, jesli takie zjawisko wystepuje modul w takiej sytuacji powinien juz byc ...jesli jest to gdzie ? :!: :!: :!:

[ Dodano: 18-07-2009, 19:14 ]
witajcie widze ze niema zednego odzewu a zainteresowanie tematenm nawet ze jest wiec jesli ktos ma taki sam problemik lub ciekawy jest rozwiązania ...to informuje ze uzyskalem pomoc od kolegi bartka_nkm cytuje tutaj jego wskazania :::Z alarmu wychodzi impuls masowy (-), a w carismie do domykania potrzebujesz plusa (+). Wyjmij panel sterujący szybami i znajdź przewody na których pojawia się plus podczas trzymania przycisków w pozycji "zamykaj" i poprzez diody prostownicze podaj tam impuls plusowy (najlepiej z przekaźnika). Ja tak miałem u siebie i działa perfekcyjnie ;) ....jesli ktos ma ochote to wystarczy dokonac tkiej modyfikacji i wszystko działa swietnie efekt super...pozdrawiam :mrgreen: :mrgreen: