Archiwum - [Cari 1.9DI-D] Proszę o pomoc w ocenie auta
dar_k - 15-07-2009, 15:26 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Proszę o pomoc w ocenie auta Zamierzam kupić Carisme http://otomoto.pl/mitsubi...a-C9222978.html -proszę o opinie.
Napiszcie, czy warto pchać się w silniki diesla w przypadku carismy, czy lepiej zagazować silnik benzynowy.
Z góry dziękuję za opinie.
Student - 16-07-2009, 06:52
Jeżeli wybierasz pomiędzy Gazem a Dieslem to dla mnie jest tylko jeden wybór: Diesel.
Zapytaj się właściciela (handlarza) kiedy to sprowadził bo wydaje Mi sie że chciałem ją oglądać 2 miesięce temu ale miała aluminiowe felgi Oryginalne Mitsu i dodatkowo opony zimowe na felgach stalowych, a cena była podobna .
gulgulq - 16-07-2009, 06:53
wygląda ok...
multifunkcyjna kierownica - nie wiem co to za bajer
wyplakowana na maksa - nawet silnik
cena spora - dojdą jeszcze opłaty
ma jeszcze hak
pooglądać dokładnie na żywo i brać
gaz/banzyna - hmm...to już zależy od Twoich preferencji
Anonymous - 16-07-2009, 23:14
Autko prezentuje się przecudnie - odpicowane jak by z fabryki wyjechało. Szkoda, że umyty silnik.
Z tego co widzę, to felgi są chyba białe, więc musiały być malowane, bo oryginalnie są one chyba w kolorze aluminiowym (razem z plastikowymi zaślepkami w środku które też są pomalowane nieoryginalnie, co może świadczyć że poprzedni właściciel "kochał" swojego miśka)
Jeśli sprawność techniczna jest podobna do wyglądu auta to brać. A dieselek jest naprawdę super ekonomiczny, daje przyjemność z jazdy i jest bezawaryjny.
nawe - 17-07-2009, 00:51
Zerknij jeszcze czy tymi zapachami w aucie nie połamał kratek w nawiewie. Dość łatwo ulegają uszkodzeniu. Na zdjęciach prezentuje się bardzo ładnie. Auto wygląda jak wypicowane aby sprzedać. Nawet opony przeciągnięte czerniłem. Wydech jakby świeżo wymieniony - ale zerknij pod spód czy po prostu nie było psiknięte srebrnym sprajem i w jakiej kondycji jest środkowy tłumik. Ciekawe tylko czemu nie jest zaznaczona opcja "Bezwypadkowy" w Dodatkowe Informacje. Ostatnio wystawiałem auto i pole bezwypadkowy jest po prostu do wyboru - nie wpisywane ręcznie. Zapytaj się co było robione - czy wymienione czy klepane i szpachla. Zbijaj cenę ile się da. Szkoda że umył silnik (ukryte ewentualne wycieki).
Student - 17-07-2009, 06:53
Przecież to sprzedaje handlarz on mu nie odpowie na wasze pytania.
Jak sie zapyta : czy był robiony rozrząd to dostanie odpowiedź że był.
Ponadto to nie sa felgi tylko kołpaki, dlatego pisałem o tym aby sprawdzić kiedy była sprowadzona bo jeżeli to ta co chciałem kupić to miała ORI alumy w zestawie.
Tylko własne oględziny.
gulgulq - 17-07-2009, 07:05
dlatego trzeba pytać: jakie czynności serwisowe były zrobione
albo jakie części były naprawiane (nie wymienione tylko naprawione - to psychologiczne pytanie)
dar_k - 17-07-2009, 09:49
Dzięki za opinie, muszę wybrać się i ocenić autko organoleptycznie. To że nie ma opcji "bezwypdakowy" w ogłoszeniu też mnie niepokoi, ale czytając w necie o szustach handlujących autami, w końcu można się zrazić i nie kupić nic.
pozdr
|
|
|