[92-96]Lancer CB0 - Korektor hamowania
zdarek123 - 16-07-2009, 12:24 Temat postu: Korektor hamowania Witam wszystkich
Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest korektor hamowania w Lancerze GLXi rocznik 93.
Jeśli takowy jest .Z moich pobierznych oględzin wyglada ze jest gdzies pod zbiornikiem paliwa.Cieknie mi tylny prawy przewód hamólcowy metalowy i czy trzeba wymieniać cały do samej pompy czy jest korektor hamowania?
Pozdrawiam.
tomekk - 17-07-2009, 20:22
Witam. W kombi jest z tyłu nad belką doskonale widoczny (osłonięty obudową z plastiku, dochodzą do niego przewody hamulcowe i wyraźnie widać, że to to). U mnie jest urwana ta krótka linka która sprzęga go z belką (tą skośną), ale na stałe wcisnąłem jego ramię tak do połowy zakresu:P Za to w sedanie pojęcia nie mam - u mojej dziewczyny zmagam się ze słabymi hamulcami, i ilekroć coś w nim robię to nie natknąłem się jeszcze. Niedługo będę zmieniał tylne przewody elastyczne (po nich zostanie już tylko pompa?;)) i jeżeli gdzieś zauważę, to dam znać. Możliwe, że w sedanie nie było. Proponuję przejrzeć service manuala z działu download.
Pozdrawiam Tomek
[ Dodano: 17-07-2009, 20:49 ]
No przejrzałem manuala i korektor siły hamowania występuje faktycznie tylko w kombi - chyba, że coś przeoczyłem. Wyślij mi na pw swojego maila to mogę Tobie wysłać manuala z samego układu hamulcowego do cbo - jeżeli nie chcesz pobierać wszystkiego!
zdarek123 - 24-07-2009, 12:00
tomekk,
Witam
Faktycznie w sedanie nie ma korektora siły hamowania.Dzieki za odpowiedz
|
|
|