To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Carisma czemu nie tylko która

przemekx303 - 21-07-2009, 00:30
Temat postu: Carisma czemu nie tylko która
Witam wszystkich. Przyszedł czas na mojego dziadka Swift 95r. i chcę go zastąpić takim np. autem co wy na to http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9257749 mnie zastanawia ten grill czy takie może wychodziły
lub
http://moto.allegro.pl/it...rowana_bcm.html
tylko ta moc silnika coś chyba się nie zgadza ?

adaśko - 21-07-2009, 00:41

w pierwszym autku grill jest jak najbardziej wporzadku bo jak sam zauwazysz na tylniej klapie jest napis EXE a z taka wersja carismy własnie posiadały grill.co do drugiej to rzeczywiscie ktos sie pomylil z moca silnika i podal od wersji 1,8 ale sohc a nie gdi.jak dla mnie oba autka prezentuja sie ciekawie zwłaszcza to pierwsze
Daniello81 - 21-07-2009, 00:48

co do grill to wersja EXE więc takowy grill to oczywista oczywistość :)
a co do drugiej a nie jestem ekspertem zderzak z tyłu jakiś taki krzywo przykręcony (z prawej większa szpara) a poza tym brakuje mi naklejki odnośnie wymiany świeczek na masce silnika :) może była malowana. Ale to zostawiam specjalistom
pozdro :)

PS. 115KM może jasnowidz jakiś.

przemekx303 - 21-07-2009, 01:00

fajne dzięki za szybkie odpowiedzi a z tą wersją EXE to nie wiedziałem, tylko te przebiegi jak spr. autentyczność co się nie powinno widocznego zużyć przy taki małym przebiegu
a może diesla jutro będę przejeżdżał akurat tamtędy
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9007760

adaśko - 21-07-2009, 10:15

no nawet niedaleko mnie to autko stoi wiec jakbym mial czas to mozna bylo by wpasc zobaczyc tta granatowa carisme:) nawet ladnie sie prezentuje
wojtas20 - 21-07-2009, 10:28

ten sedan w dieslu wygląda całkiem ładnie ;) co do grilla to w exe takie wychodziły także to normalne, ta druga rzeczywiście jakaś taka niepewna, wydaje mi się że uderzona w tył.
przemekx303 - 21-07-2009, 21:39

niestety nie oglądałem tego dieselka bo mi się spieszyło bo byłem umówiony z http://moto.allegro.pl/it...1_8_gdi_ls.html i chciałem zdążyć przed innym klientem podobno a teraz żałuje bo miałem po drodze. A co do tej z lublina to totalna porażka szkoda czasu tylne prawe drzwi się nie domykają a przednie opadają i zaczepiają o tylne maska była robiona przynajmniej prawa strona bo nie spasowana a różnice lakieru nawet daltonista by poznał ,ale to jeszcze nic bo jak odpaliłem silnik to przypomniał mi się stary polonez truck po 3 remontach silnika jak zacząłem kręcić kierownicą to prawie zgasł silnik myty a i tak było widać wycieki i maglownica do wymiany ze 130 000km dał bym mu przynajmniej 430 00itd.0 km itp. A co do tego z sandomierza to niestety sprzedany więc szukam dalej
Anonymous - 21-07-2009, 21:45

Sprzedawanie samochodu na aukcji od 1 zł. i to bez ceny minimalnej za tyle ile ktoś wylicytuje to już dla mnie jest sprawą podejrzaną i to już po 5 miesiącach po sprowadzeniu i przerejestrowaniu "na siebie".
przemekx303 - 23-07-2009, 19:33

no i chyba znalazłem http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9233110
dzisiaj oglądałem zadbana po wymianie amorków przód kayab i rozrządu , silnik bardzo ładnie chodzi obroty nie falują i się ładnie wkręca tylko jakiś dziwny hałas dochodzi z okolic rozrządu lub alternatora nie mam zielonego pojęcia co to za dzwięk może to ta rolka hydrauliczna i jeszcze lusterko lewe nie ustawia się góra-dół ale silniczek chodzi a tak pozatym nie ma się czego przyczepić, tylko mnie ten dzwięk zastanawia( na pewno nie jest to pasek klinawy ani łożyska)a może tak ma być

KaWu - 24-07-2009, 13:00

przemekx303, napisał/a:
a może tak ma być

na pewno tak nie ma być.
Sam sprzedający napisal że tylko pasek rozrządu wymieniony - a co z resztą :?: Tak czy siak po kupnie trzeba robić resztę...
Auto sprowadzone i pierwszy właściciel :?: Chyba w PL.
Zobacz na podany przebieg i spójrz na kierownice...

guziec - 24-07-2009, 18:56

według nie w opisie jest błąd, bo nie widzę pompy od ABS
przemekx303 - 27-07-2009, 18:49

abs nie ma, ale ją kupiłem ze wszystkich jakich oglądałem ta jest najbardziej zadbana i silniczek ładnie cyka nawet jeszcze obroty nie falują mam nadzieje że będę zadowolony jak ze swifta dzięki wszystki za podpowiedzi pozdrawiam
Daniello81 - 27-07-2009, 23:07

Fajnie że coś znalazłeś :)
Szerokości i małego spalania :)

ps. wrzuć fotki autka bo ogłoszenia już nie ma.
pozdro :)

uh4 - 28-07-2009, 09:56

Witam,

Ja nie rozumiem jednej rzeczy, mianowicie jak 10 letni samochód może mieć 107k tyś przebiegu. Moim zdaniem 90% używanych samochodów na allegro ma kręcony licznik.

Pozdrawiam.

Moomin - 28-07-2009, 18:00

uh4 napisał/a:
Witam,

Ja nie rozumiem jednej rzeczy, mianowicie jak 10 letni samochód może mieć 107k tyś przebiegu. Moim zdaniem 90% używanych samochodów na allegro ma kręcony licznik.

Pozdrawiam.

Normalnie może mieć. ja przez dwa lata zrobiłem koło 6 tys. Zależy jak kto jeździ. Inna sprawa, że takie samochody raczej nie trafią na Allegro tylko zostaną sprzedane znajomym lub rodzinie.