To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Elektrozawór

jawaldek - 23-07-2009, 12:58
Temat postu: Elektrozawór
Witam Wszystkich.Bardzo pilnie poszukuję elektrozaworu do skrzyni automatycznej 34LE silnik 2,8TDI 1995. Od soboty mamy opłacony wyjazd urlopowy a tu zebzdziła się skrzynia->> nie załącza 4-ego biegu.Podobno jest to część która nie psuje się i stąd kłopoty z zakupem.A może ma ktoś do sprzedania sprawną całą skrzynię do tego modelu.Pomóżcie PROSZĘ
Na wszelki wypadek podaję jeszcze VIN JMB0RV460SJ001315

zbyszekm2 - 23-07-2009, 22:07

Jutro będę miał więcej czasu, (tak myślę) to sprawdzę to, masz jakieś oznaczenia tego zaworu?
jawaldek - 23-07-2009, 22:57

zbyszekm2 napisał/a:
Jutro będę miał więcej czasu, (tak myślę) to sprawdzę to, masz jakieś oznaczenia tego zaworu?

No niestety nie mam.W trakcie ostatniej rozmowy z warsztatem dowiedziałem się że nie przyjmą żadnych częsci które bym dostarczył.Obawiam się że po rozmowie chyba będę zmuszony do zabrania samochodu od nich. Niestety najbliższy jest 100km ->>Kraków a i jazda tylko na 3,tak jak mówiłeś,może być szkodliwa dla silnika i dla skrzyni.Dziękuję za odpowiedź i za zainteresowanie się tym tematem.

Mighn - 23-07-2009, 23:20

W Krakowie mogę polecić warsztat automatów na Ul. Malborskiej - serwisowałem tam skrzynkę w Vectrze, i nie miałem zastrzeżeń :) Warsztat bardzo czysty, dobrze wyposażony, miła obsługa, no i co najważniejsze nie wciskają kitów i dobrze robią. natomiast jak masz zrobić przy walniętym elektrozaworze 100km na 3 biegu to trzymaj nisko obroty, i zrób z 2-3 postoje po 20 minut żeby przypadkiem nie przegrzać płyty sterującej (choć to dość mało prawdopodobne). aha - i najpierw zadzwoń i spytaj czy zrobią na twoich częściach.

kontakt :matic

Natomiast o firmie Auto-mat nic nie powiem, nie znam ich i nic o nich nie słyszałem.

Faraonix - 23-07-2009, 23:33

Mozesz tez wcisnac guziczek "overdrive off" wtedy skrzynia nawet nie bedzie probowala wrzucac 4 biegu. Ostroznie tylko z obrotami, spalic to spali napewno swoje bez wciskania gazu :)
jawaldek - 24-07-2009, 09:30

Mighn, Faraonix, Dzięki za odpowiedź.