Pajero II - [2.8 TD] INTERCOOLER
tomekbudka - 23-07-2009, 15:43 Temat postu: [2.8 TD] INTERCOOLER Jak go sprawdzic? Niby proste ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi.
jawaldek - 23-07-2009, 19:34
A co chcesz sprawdzić? Czy wiatrak się kręci?? Załącza się przy określonej temperaturze a możesz go sprawdzić łącząc na krótko. Może się nie załączać przy temperaturze bo poszedł czujnik wtedy możesz go załączyć na stałe (na czas szukania nowego czujnika) i będzie pracował zaraz jak przekręcisz kluczyk.
Faraonix - 23-07-2009, 21:08
a moze chodzi o sprawdzenie szczelnosci ? jak masz wymontowany to zalej go woda i zobacz czy nie cieknie. Jak chcesz kupic to zobacz czy ma nie pozaginane "piorka", bo czasami ktos wezmie karchera i myjac silnik polamie lub pozagina i nie ma przelotu. Ja tak mialem u siebie i pozniej spedzilem pare godzin z malym srubokrecikiem na prostowaniu ich.
tomekbudka - 24-07-2009, 10:06
wielkie dzieki. najpierw podlacze na krotko jak zadziala znaczy ze zyje wentyl a potem poczukam czujnika moze ktos wie gdzie jest?jak go nagrzeje pewnie zadziala albo nie:) no i wtedy bede mial pewnosc
jawaldek - 24-07-2009, 19:53
Po prawej stronie (stojąc przodem do samochodu) na końcu interkulera czyli bliżej kierowcy
Faraonix - 25-07-2009, 20:06
jak blizej kierowcy ???? przeciez dalej ...
jawaldek - 26-07-2009, 00:17
Faraonix napisał/a: | jak blizej kierowcy ???? przeciez dalej ... |
kwestia ustawienia się przy samochodzie .W moim Miśku jest tak jak napisałem.Sprawę wyjaśniło by zdjęcie ale do warsztatu daleko.Przodem do samochodu po prawej stronie z boku na końcu intercoulera coś na kształt okrągłej blaszki z wychodzącymi przewodami.Faraonix gdzie jest u Ciebie może jakieś zdjęcie uda Ci się zamieścić? bo pytającemu tomekbudka mętlik w głowie robimy a może tylko ja
zdjęcie już jest co prawda z 2,5 ale tak samo są umiejscowione
Faraonix - 26-07-2009, 12:09
u mnie jest w tym samym miejscu ale moj misiek jest z japonii i ma kierownice po stronie japonskiej czyli jak w anglikach wiec jest dalej
gapart - 18-08-2009, 00:55
witam pajerowcow czy to napwewno jest czujnik temperatury powietrza doładowania
Pytam dlatego ze
J mam l200
i zmieniłem interkuler z pajero 2.8 td intelkulerze niebyło tego czujnika i właczał sie
teraz tez sie włacza mimo zee te wyjscie jest niepodłaczone .
Mam tez gniazdo do podłaczenia tego ustrojstwa tylko wtyczki niepasuja czasami sa zamieniane miedzy pajero a l 200.
prosze o potwierdzenie czy to napewno ten czujnik
|
|
|