L200 Ogólne - Nowy
adi_kce - 28-07-2009, 08:55 Temat postu: Nowy Witam się w kolejnym miejscu.
eLke mam od marca a niedawno dokupiłem do niej "budę" - teraz tworzą rozerwalny duet.
Jestem z Katowic.
Pozdrawiam wszystkich fanów eLek (u mnie w domu nosi imie Gruba eLka)
Kien - 28-07-2009, 12:57
Fajna "buda", mi też chodzi po głowie dokupienie takiego garba do mojej Elżbiety. Ciekawe jak się jeździ z takim ładunkiem?
Można prosić o jakieś fotki ze środka "budy" i namiary gdzie ją kupiłeś?
namotore - 28-07-2009, 13:53
hau macz znaczy ile to kosztuje napisz prosze i jak Ela znosi zakrety z tym balonem na kipie. pzdr
RAFUROS - 28-07-2009, 21:25
Jakiś czas temu trafiłem na taką "budę" na allegro.
Cena jest zawrotna:
http://moto.allegro.pl/it...anger_dmax.html
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=T896526
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=T896493
adi_kce - 29-07-2009, 07:56
namotore napisał/a: | hau macz znaczy ile to kosztuje napisz prosze i jak Ela znosi zakrety z tym balonem na kipie |
Tak jak Rafuros napisał: Elka x 1,5 to haumacz
A jak znosi zakręty: dzielnie ale kiwa się niemiłośiernie, trochę OME pomaga.
Fabryk w Europie jest ok 5-6
MOja pochodzi z www.tischer.ch z niemieckiej fabryki
JCH - 29-07-2009, 11:23
Wygląda ... hm... dziwnie Ale przecież tu nie o wygląd chodzi Ważne, że:
Cytat: | Tak - buda jest w pełni samodzielna (nawet bez prądu, bo ma wszystko swoje) |
adi_kce - 29-07-2009, 11:54
JCH napisał/a: | Wygląda ... hm... dziwnie |
W PL dziwnie bo cena powoduje, że ludzie decydują sie na campera. Obecnie takich (tego typu bud) w PL jest kilka, ale za granicą, a już w USA to normalne.
PS
Dziwnie też na mnie patrzą, ale przyzwyczają sie ...................
RAFUROS - 29-07-2009, 23:00
Jest to spory wydatek i wydaje mi się,że tylko częste korzystanie z tego "ustrojstwa" (a nie raz do roku) może go uzasadnić.Dużo taniej spokojnie kupsz fajną budę na kołach.
Swoją drogą co będzie bardziej ekonomicznie używać: nakładkę czy bude na kołach?
namotore - 30-07-2009, 07:20
nasuwaja sie pytania:
- jak szybko mozna jechac z budka?
- jaka jest wysokosc zespolu?
- jakie sa zaczepy do kipy?
- nie spadnie przy ruszaniu?
pzdr
adi_kce - 30-07-2009, 07:50
RAFUROS napisał/a: | Dużo taniej spokojnie kupsz fajną budę na kołach. | Taniej - ale camper to zupełnie coś innego - to jak zastanawianie się które święta lepsze BN czy WN - i te i te mają wady i zalety.
Szybkośc - ile Ci się uda, na autostradzie jechałem 130 i było ok. Generalnie wyznaję zasadę, że jak jadę wypoczywać mi się nie spieszy i jadę sobie turystycznie. Przepisy natomiast mówią, że jak auto ciężarowe o dmc do 3,5T czyli jak osobowe.
Wysokość - 300cm
Zaczepy - w fabryce auto mieli przez parę dni właśnie na przygotowanie tych zaczepów - nie spadnie . Na aucie są 4 zaczepy i na budzie są 4 zaczepy i to wszystko jest pospinane.
RAFUROS - 30-07-2009, 16:33
Nie mam zamiaru się mądrzyć bo nie posiadam ani budy ani campera,to tylko luźne uwagi
adi_kce - 31-07-2009, 07:47
Ja też nie chciałem, napisałem coś na podstawie swoich doświadczeń, co wiem. Wielu ludzi myśli że przyczepa camper czy buda to to samo, a jednak są różnice i ludzie coraz częściej wybierają to co im odpowiada (a nie to na co ich stać)
|
|
|