To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sporty Motorowe - Opis Odcinka Specjalnego

Rafal_Szczecin - 09-07-2005, 13:29
Temat postu: Opis Odcinka Specjalnego
umieszczam przykladowy opis odcinka specjalnego.

Rozumiecie cos z tego ? (oprocz Polsalera :-) )

(www.lubiak.pl)

TNT - 09-07-2005, 13:50

Ni czorta. Tlumacz bo nie chce sie myslec. :D
Rafal_Szczecin - 09-07-2005, 13:59

hehehe TNT spokojnie zobaczymy czy ktos jeszcze sprobuje swoich sil :)
Artii - 09-07-2005, 14:38

Chetnie wam to wytlumacze ale czasu nie mam :)
TNT - 09-07-2005, 14:40

Arti wydrukuj i tlumacz w wolnym czasie. :D
Rafal_Szczecin - 09-07-2005, 14:51

Artii, a skad posiadasz umiejetnosci takiego czytania ???

czyzby Was tego w szkole uczyli ?? :wink:

Artii - 09-07-2005, 14:59

Serio nic z tego nie kumacie? Myslalem ze kazdy takie podstawy zna :)
Rafal_Szczecin - 09-07-2005, 15:05

Artii napisał/a:
Myslalem ze kazdy takie podstawy zna

nie no wiesz ciutke tam rozumiem, ale tylko ciutke, wydaje mi sie ze to rozumiem, ale to tak na chlopski rozum :) 5L-5 w prawo 6L- 6 w lewo itd :P

oj to chyba wydrukuje sobie kilka stron, i na zlocie bedziesz baaardzo zajety :wink: :roll:

misia27 - 09-07-2005, 15:18

Rafi ja sobie tak rozpisuje trase do pracy :wink:
Rafal_Szczecin - 09-07-2005, 15:23

Misia napisał/a:
Rafi ja sobie tak rozpisuje trase do pracy

tak wlasnie myslalem, zastanawiam sie nad napisaniem trasy ze szczecina do grudziadza,w taki oto sposob, usiade sobie na fotelu(kubelkowym ;) ) pilota i zaczne ojcu dyktowac, jak myslicie trase 301 km w ile pokonamy ? w 2,5 godzinki ?? :P

misia27 - 09-07-2005, 15:25

mysle ze jak tak samo profesjonalnie rozpiszesz trase i tata bedzie wspolpracowal z pilotem :wink: to spokojnie 2,5 godzinki starcza :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 09-07-2005, 15:28

ale chyba bede musial wziasc jakies lekcje od Artiego albo od Wiślaka, by zrobic to naprawde profesionalnie i zalozyc turbo do miska :P .

ps. misia, zrobilas expressowa odpowiedz.

misia27 - 09-07-2005, 15:31

Rafal_Szczecin napisał/a:
ps. misia, zrobilas expressowa odpowiedz.

no wiem :mrgreen:
jakby co to moge Ci pozyczyc moj notatnik z rozpisanymi trasami :wink: :lol: :D

polsaler - 09-07-2005, 16:32

No dobrze !! Polecimy z tym !!!

na początku data ( 20.05) , numery odcinków z kolejnych pętli no i nazwa odcinka ( Lubachów Walim ( swoją droga świetny os !!!) brakuje mi tu jeszcze wpisu z rodzajem nawierzchni a co za tym idzie rodzajem opon jakie byłyby najlepsze na ten OS .

Dalej jest tak :

pięćdziesiąt lewy trzy plus przytnij w prawy trzy plus przytnij lewy sześć tnij ustaw w prawy cztery minus w ustaw do lewy plus łukiemw prawy pięć plus przytnij w lewy sześć podwójny , piętnaście ustaw do prawy plus łukiem nie tnij kamienie w lewy pięć plus wypuść osziemdziesiąt uwaga przed szczytem łagodnie prawy 30 ustaw późno w lewycztery minus zacieśniający w prawy sześć plus w lewy plus do prawy sześć plus podwójny , pięćdziesiąt ustaw do lewy trzy krótki do [prawy sześć szeroki przechodzi w ustaw prawy trzy zacieśniający wypuść szeroko] i prawy pięć plus przytnij do ustaw lewy cztery plus krótki zacieśniający wypuść i lewy plus tnij , prawy sześć plus wypusc
150 tnij z uwagą ślisko !! ustaw prawy trzy krótki nie tnij kamienie w lewy cztery plus krótki wypuśc , sto czterdzieści [ lagodny lewy plus przytnij wypuść i ustaw do lewy pięć podwójny tnij wypusc szeroko] .

Teraz tłumaczonko :)

50 ( metrów) zakręt lewy trójkowy o kącie około 90 stopni ( opis od 1do 6 odpowiada następującym zakrętom : 1 nawrót , 2 prawie nawrót :) , 3 zakręt 90stopni , 4 łagodniejszy zakręt , 5 łuk , 6 prawie niewidoczny łuk. ) z plusem czyli można pojechać troszke szybciej niż wydaje sie to z charakterystyki zakrętu )
kurde reszta potem bo nie mam czasu !!!!!

[ Dodano: Sob Lip 09, 2005 3:34 pm ]
jeśli ktos jest chętny to mogę udostępnić kilka opisanych tras w Polsce . Kiedy jeździliśmy na rajdy to opisywaliśmy trasę dojazdową np. Lublin - Kraków :)

TNT - 09-07-2005, 16:42

Ja bardzo chetnie bym popatrzyl i moze przy okazji sie czegos nauczyl.