To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Wielkopolskie - potrzena pomoc do kompa

eremita - 31-07-2009, 10:38
Temat postu: potrzena pomoc do kompa
mam mały problem wczoraj grzebałem w kompie i zrobiłem przywracanie systemu za pomoca recovery samsunga i wyczyściło mi całego kompa, a nie miałem zrobionej kopi zapasowej. Wie ktoś może jak to cofnąć, czy da się to odzyskać??? będę wdzięczny za pomoc. jeden plus tego ze zaczął smigać jak mowy :wink:
kristof - 31-07-2009, 11:24

powiem tak, po płytce recover wyczyściłeś dysk tylko formatem i wgrałeś od nowa Windę..jeśli do tego momentu nic więcej nie zrobiłeś jest duża szansa odzyskania około 60-80% danych (z czego 80 to bardzo optymistyczne podejście), minus taki sam nie znam odpowiednich programów do tego..kiedyś miałem płytkę umożliwiającą taką zabawę i postaram się ją odnaleźć imo w tym burdelu co mam w CD w aktualnej chwili trochę czasu mi to zajmie.
Jedyne co mogę doradzić to nic nie nagrywaj teraz i nic więcej nie rób z dyskiem, czyli też nic nie kasuj :-) im mniej teraz namieszasz na nim tym więcej będzie można odzyskać...a dokładniej napiszę coś później jak sprawdze to i owo na swoim kompie ;-)
pozdro i powodzenia z kompem

docencik87 - 31-07-2009, 18:33

W razie czego mam programik i oferuje swoją pomoc :)
eremita - 01-08-2009, 13:07

dzieki za pomoc kompa już dałem do speca. zobaczymy co tam przywróci z skasowanch rzeczy:)