To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] Zapotrzebowanie na prąd

raven_1974 - 07-08-2009, 16:27
Temat postu: [II 2.2 DID] Zapotrzebowanie na prąd
Mam pytanie do użytkowników Outlandera II. Otóż niebawem po odbiorze samochodu muszę wyjechać na ponad dwa tygodnie. Samochód zostawiam na parkingu (strzeżonym :) ). Pytanie czy odpalę go po powrocie bez problemu, czy też elektronika z samochodu wyczerpie akumulator?
Pytanie bynajmniej nie jest śmieszne, znam taki wypadek z Toyoty i Mercedesa.

mitsu00 - 07-08-2009, 16:40

To ja odpowiem ci tak: wielokrotnie jakwyjeżdżam na urlopz wylotem z Berlina na 2-3 tygodnie, samochód stal na parkingu nieodpalany. Zaskoczył bez namyslu po powrocie. Powiem więcej, raz stał prawie 3 miesiące nieużywany i zaskoczył od razu :lol:

Nie masz się więc czego obawiać.Pamiętaj tylko żeby nie zostawić lampki włączonej czy cuś na czas postoju. Wtedy to gwarantuję że go nie odpalisz.

Pozdrawiam

jmgmotocykle - 09-08-2009, 21:08

popieram - też miałem dłuższe przerwy i auto odpala na dotyk.... chyba że sobie outka wyposażyłeś w jakiś dodatkowy alarm - wtedy może być różnie....
Student - 10-08-2009, 07:13

Jest to zależne od włączonych, uzbrojonych np. systemów alarmowych i zabezpieczeń.

Przeciętny alarm pobiera z akumulatora ok. 0,05-Ampera/h choć niektóre więcej inne mniej.
Jeżeli podzielisz prąd swojego akumulatora przez pobór prądu urządzeń to wyjdzie Ci w przybliżeniu ilość godzin zasilania potem przez 24 i wyjdzie Ci ilość dni bez ładowania, aż aku padnie.

Tak w wielkim skrócie.

raven_1974 - 10-08-2009, 14:48

Bardzo Wam dziękuję.