Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] Zapotrzebowanie na prąd
raven_1974 - 07-08-2009, 16:27 Temat postu: [II 2.2 DID] Zapotrzebowanie na prąd Mam pytanie do użytkowników Outlandera II. Otóż niebawem po odbiorze samochodu muszę wyjechać na ponad dwa tygodnie. Samochód zostawiam na parkingu (strzeżonym ). Pytanie czy odpalę go po powrocie bez problemu, czy też elektronika z samochodu wyczerpie akumulator?
Pytanie bynajmniej nie jest śmieszne, znam taki wypadek z Toyoty i Mercedesa.
mitsu00 - 07-08-2009, 16:40
To ja odpowiem ci tak: wielokrotnie jakwyjeżdżam na urlopz wylotem z Berlina na 2-3 tygodnie, samochód stal na parkingu nieodpalany. Zaskoczył bez namyslu po powrocie. Powiem więcej, raz stał prawie 3 miesiące nieużywany i zaskoczył od razu
Nie masz się więc czego obawiać.Pamiętaj tylko żeby nie zostawić lampki włączonej czy cuś na czas postoju. Wtedy to gwarantuję że go nie odpalisz.
Pozdrawiam
jmgmotocykle - 09-08-2009, 21:08
popieram - też miałem dłuższe przerwy i auto odpala na dotyk.... chyba że sobie outka wyposażyłeś w jakiś dodatkowy alarm - wtedy może być różnie....
Student - 10-08-2009, 07:13
Jest to zależne od włączonych, uzbrojonych np. systemów alarmowych i zabezpieczeń.
Przeciętny alarm pobiera z akumulatora ok. 0,05-Ampera/h choć niektóre więcej inne mniej.
Jeżeli podzielisz prąd swojego akumulatora przez pobór prądu urządzeń to wyjdzie Ci w przybliżeniu ilość godzin zasilania potem przez 24 i wyjdzie Ci ilość dni bez ładowania, aż aku padnie.
Tak w wielkim skrócie.
raven_1974 - 10-08-2009, 14:48
Bardzo Wam dziękuję.
|
|
|