To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] Potrzebuje pomocy i rady!!!

t_o_mis - 07-08-2009, 20:41
Temat postu: [C52A 1.5] Potrzebuje pomocy i rady!!!
Witam!
Mam Colcika 89' 1.5 z USA i mam mały problem z nim. Zarzuca mi świecę na czwartym cylindrze, przebija tą świecę i potrafi nawet zedrzec fajkę poza tym jak zmieniam je to cały gwint świecy jest w oleju:/ oraz jest troche oleju w zagłębieniu na świecę. Prosze o jakies pomysły bo nie wiem za co sie zabierac a autko jest mi bardzo potrzebne.

mcdrive - 09-08-2009, 10:49

tez mam takiego colta
ale wytłumacz dokładnie , jak zdziera fajke? ja miałem problem bo jeden wtryskiwacz mi lał i własnie objawiało sie to tym ze była mokra i silnik szarpał, po wymianie wtryskiwacza juz jest ok, ale jak mówisz ze swieca jest w oleju to uszczelniacze na zaworach moze poszły, sprawdź czy masz prawidłowe ciśnienie w tym cylindrze.

t_o_mis - 09-08-2009, 15:46

Fajke mi zciagalo przy odpalaniu, zapalales go a on chodzil na 3 cylindry, potem zagladam pod maske a tam fajka sciagnieta, zalozylem i przy nastepnym odpaleniu juz bylo ok. rzadko tak robi ale zdarza sie. narazie wymienilem swiece i jest ok niby jest sucha na czubku tylko gwint ma mokry:/ wtryskiwacze sa ok nie leja jeszcze to cisnienie sprawdze.
Maretzky85 - 10-08-2009, 08:00

To może zmień kable zapłonowe, pewnie kabel na tej świecy jest po prostu luźny.