To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] 4x4 raz działa raz nie

Zdziszek - 13-08-2009, 12:42
Temat postu: [2.8 TD] 4x4 raz działa raz nie
W moim misiaku dzieje sie coś takiego że jak załącze bieg 4h to czasami tak jakbym luz wrzucił (wogóle nie ciągnie) , czasami działa dobrze ale bardzo często nie załancza.
Jak włanczam 4hlc to zawsze załączy .
Co to może byc pewnie cos z reduktorem :?: , nie zmieniałem jeszcze w nim oleju tylko dolałem troche hipola bo było mało-może być przez stary olej??

Mighn - 13-08-2009, 13:27

Ujć - Hipol do oryginalnego oleju to nie to - nie dość że hipol się zupełnie nie nadaje, to jeszcze mieszanka może diabelnie pienić - szkoda reduktora!

Zlej cały olej, jeżeli będzie matowy (taka kawa z mlekiem) albo będą w nim pływać jakieś spore paskudztwa (przelej przez pieluchę) to zanim zalejesz nowym lepiej zobacz co się wyprawia w środku, jeżeli będzie klarowny to jest szansa że po zalaniu dobrego oleju mu przejdzie na jakiś czas - ale i tak na pewno reduktor do naprawy - możliwe że tylko coś się zluzowało, ale równie dobrze możesz mieć w środku sajgon - nie otworzysz, nie będziesz wiedział, a po zalaniu hipolem to generalnie radze i tak otworzyć i dokładnie przeczyścić - to nie UAZ, tu należy olej lać a nie cokolwiek tłustego :/

Zdziszek - 13-08-2009, 14:19

Nieprzesadzaj przecie hipol to jest dobry olej. :P
Ale fakt musze zlać stary ten pomieszany i zalać nowy-może sie poprawi

Mighn - 13-08-2009, 15:43

hipol bardzo lubi pienić, a hipol + syntetyk potrafi robić takie cuda, że głowa mała... mi dawno temu taki właśnie mix wywalił wszystkie uszczelniacze w UAZ-owym moście... tylko że wtedy do hipolu dolałem syntetyka :mrgreen: