Forum ogólne - Czym tu się podniecać?
Anonymous - 11-07-2005, 09:12 Temat postu: Czym tu się podniecać? Tak sobie czytam i oglądam te zdjęcia i się zastanawiam co to za news. Usiadł koleś, narysował coś w notatniku i teraz we wszystkich serwisach samochodowych to prawie pierwszy news. Albo czegoś brakuje w tej depeszy, albo naprawdę mamy sezon ogórkowy...
Cytat: |
2005-07-08 12:08
Źródło: MMC Car Poland
Podczas tegorocznego salonu motoryzacyjnego we Frankfurcie koncern Mitsubishi Motors Corporation zaprezentuje gamę ciekawych pojazdów koncepcyjnych i seryjnych.
Mitsubishi Concept-SportBack to prototyp 5-drzwiowego samochodu sportowego o nadwoziu typu hatchback. Ta klasa aut błyskawicznie zyskuje w ostatnich latach na popularności na europejskim rynku.
Concept-SportBack jest wyrazem kontynuacji sportowych tradycji Mitsubishi Motors i pierwszy model tej marki zbudowany na nowej płycie podłogowej zaprojektowanej przez inżynierów koncernu. Nowa płyta podłogowa jest osiągnięciem o strategicznym znaczeniu ze względu na niezwykłą elastyczność pozwalającą zintegrować z nią całą gamę modeli pochodnych: od aut terenowo-rekreacyjnych (nowy Outlander), do modeli z segmentu C, w zależności od potrzeb rynkowych.
Nadwozie koncepcyjnego modelu zdradza kierunek, w jakim w najbliższej przyszłości będą podążali styliści Mitsubishi. Sportowy, klinowy profil, ostre linie karoserii, wyrazista sylwetka oparta na umiejętnie dobranych proporcjach szeroko rozstawionych osi i kół, osłona chłodnicy z widocznym logo Mitsubishi Motors i niezwykle ekspresyjny, wysoko poprowadzony tył pojazdu.
|
Hubeeert - 11-07-2005, 09:25
Toż to nadmuchany Seat Altea:?: Obrzydliwy... I gdzie ten klin
Chooper - 11-07-2005, 17:30
urwać z tyłu diamenty i alfa 147 jak byk.
Efa! - 12-07-2005, 03:31
Eeee, takie babskie zabawki mnie nie kręcą
Anonymous - 12-07-2005, 08:27
Chooper napisał/a: | urwać z tyłu diamenty i alfa 147 jak byk. |
hehe to samo mialem napisac... tragedia
kiedy wroca fajne designy jak np. CA0 ?
Kofi - 12-07-2005, 09:31
A mi się nawet podoba
sla - 12-07-2005, 21:52
Chooper napisał/a: | urwać z tyłu diamenty i alfa 147 jak byk. | I o to właśnie chodzi,przed kupnem kolejnego Lancera zastanawiałem się nad Alfą,ich wygląd jest nieporównywalny,zdecydowała jednak wiara w solidność Japończyków.Chciałbym mieć jednak Alfę wykonaną w Japonii.Lubię swojego Lancera jednak jest on brzydkim kaczątkiem przy Alfie.
Anonymous - 19-07-2005, 10:41
EEE, a ja lubię Lancera (wszystkie generacje ) za tą jego kanciastość i surowość. A żeby było śmieszniej to dzisiaj nowy Lancer wyróżnia się na ulicy od tych wszystkich "dmuchanych" kompaktów jak 307, Corolla, Civic (5d) czy Megane, bo wygląda bardziej jak samochód . Oby to był tylko rysunek pijanego projektanta bo jak nie to Lancer niestety dołączy do grona pudełkowców .
|
|
|