To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Czujnik ABS

pathrow - 19-08-2009, 13:12
Temat postu: [3.2 DID] Czujnik ABS
Witam

Czy czujnik ABS w przednik kole jest do wyjęcia i wymiany ?? U mnie go nie ma - czyli da się wyjąć, ale czy będzie w stanie do zamontowania?? Może ktoś ma do sprzedania czujnik do przedniego lewego koła i wianek ABS?? Chętnie kupię te dwa elementy :)

Bo dzwoniłem do kogoś kto ma części i mi powiedział, że nie da się wyciągnąć tego czujnika :(

slawas1 - 20-08-2009, 11:40

zębatki absu też nie przełożysz raczej
moja jak była uszkodzona musiałem wymienić z przegubem

pathrow - 20-08-2009, 11:44

zamiennik wstawiałeś czy oryginał ??
zbyszekm2 - 20-08-2009, 11:52
Temat postu: Re: Czujnik ABS
pathrow napisał/a:
Witam

Czy czujnik ABS w przednik kole jest do wyjęcia i wymiany ?? U mnie go nie ma - czyli da się wyjąć, ale czy będzie w stanie do zamontowania?? Może ktoś ma do sprzedania czujnik do przedniego lewego koła i wianek ABS?? Chętnie kupię te dwa elementy :)

Bo dzwoniłem do kogoś kto ma części i mi powiedział, że nie da się wyciągnąć tego czujnika :(

Da się wyciągnąć, tylko trzeba mieć pojęcie i sprzęt. Koronka na przegubie też jest wymienialna.

slawas1 - 26-08-2009, 11:45

to dziwne co piszesz o koronce
w moim starym przegubie była jednolitym odlewem z całą obudową przegubu więc bez wymiany kielicha nie dało się tego zdemontować

zbyszekm2 - 26-08-2009, 12:37

slawas1 napisał/a:
to dziwne co piszesz o koronce
w moim starym przegubie była jednolitym odlewem z całą obudową przegubu więc bez wymiany kielicha nie dało się tego zdemontować

najpierw ściagasz osłonkę a później zbijasz koronke. Zrobię fotki w wolnej chwili.
Może miałes tak zardzewiałe, ze nie było tego widac.
Ja już to robiłem bardzo często.

slawas1 - 26-08-2009, 12:44

o widzisz, człowiek się uczy całe życie a i tak głupi umiera :)

fakt że skorodowane było mocno - przegubu nie wyrzuciłem bo był sprawny więc jeśli się któryś rozleci będzie jak znalazł :)