Tuning - moding
Grze¶ku - 11-07-2005, 13:06 Temat postu: moding Podczas minispotu w Łodzi zrodził się w mojej głowie pomysł na moding Carismy, polegać miał na wymianie silnika i przerobieniu na 4x4.
Ponieważ nie mam pojecia o czym¶ takim mam pytanko jak by to można zrobić, jaki silnik (w założeniu 250KM) by pasował i jakie mniej więcej koszty za tym id±.
Matejko - 11-07-2005, 14:30
4x4 to odpada bo podloga nie jest do tego przystosowana nie bylo takiej wersji nawet w volvo, silniczek to moze w koncu ktos by wsadzil z volvo T4, moc wyjsciowa 200koni, grzesku moze ty jako przodownik.... koszt to najlepiej caly frontcut z volvo ze skrzynia biegow mowia ze to koszt. ok 10tys zl, plus przekladka mowia ze niby wszystko jest plug&play tylko czemu jeszcze nikt tego nie zrobil??
Grze¶ku - 11-07-2005, 14:35
bo u nas nie ma polskiej wersji Monster Garage.
10 tysi to nie koniec ¶wiata, zaczynaj± mnie swędzieć paluchy
TNT - 11-07-2005, 14:51
Chlopaki w HOT'cie z Poznania mieli robic przeszsczep z Volvo T4 do Carismy jednak jak mi wiadomo nie zrobili tego. Chodzilo tam o Carisme przerobiona na evo VI w kanarkowym kolorku. Moze warto skontaktowac sie z nimi a dokladnie z Waldkiem on to ronil i popytac.
Rafal_Szczecin - 11-07-2005, 15:01
czy chodzi Ci o taka jaskrawo zielona Carsme ?? z tylu ma swiatla ala lexus ?? jezeli tak to forumowicz znajduje sie na mkp nazywa sie INDIAN
czy o ta carisme chodzi ???
Bartek - 11-07-2005, 15:40
Carisma 4x4 - IMHO mission impossible
Carisma T4 - Powinno byc wykonalne z malym zastrzezeniem - zdobycie front-cuta T4 jest trudne
Matejko - 11-07-2005, 17:19
gadalem z Radkiem(INDIAN) na IST w Poznaniu i mowil ze podobno wpakowali w to jego auto gdy jeszcze bylo HOTowe silnik z T4 ale podobno cos nie gralo, chcielismy zapytac Waldka jakto tam bylo dokladnie ale nie bylo go akurat przy stoisku HOT wiec tak sila dedukcji doszlismy ze pewnie wpakowali sam silnik z T4 zostawiajac reszte z GDI, a T4 sa na zachodzie do kupienia ale albo walone w przod, albo walone w tyl tak ze strefa zgniotu skonczyla sie na silniku
Hubeeert - 11-07-2005, 18:39
Wszystko jest do zrobienia moi Drodzy
Wpakowanie silnika odpowiednio mocnego do Twojej Cari Grzesku i zrobienie 4x4 tylko pytanie ile masz na to pieniędzy - bo jeżeli mniej niż 20000 to zapomnij.
Swego czasu sam się nad tym zastanawiałem w poł±czeniu z 1,9 TDI z VW + 4x4 Haldex z Octavii ale po przeanalizowaniu kosztów samego napędu w dobrym stanie z silnikiem i roboty zdecydowanie powiedziałem sobie tu cytat "o****ałe¶??" i dałem sobie siana. Bo do tego na pewno - 1000% pewno¶ci doszłoby jakie¶ 5000 na nieprzewidziane wypadki i zonki a samochód nadawałby się tylko na 1/4 mili - bo skręcać by już nie potrafił a w każdym razie w promieniu mniejszym niż STAR 66.
Grze¶ku - 12-07-2005, 06:59
szkoda
z dwóch powodów, po pierwsze kasa (póki co zarabiam jak Polak a nie jak europejczyk) a po drugie piętrz± się problemy.
Ale jak powiedział Hubeeert wszystko jest do zrobienia i moze na kolejny zlot przyjadę jedyn± w Polsce a może i na ¶wiecie Carism± 4x4
Dzieki za wypowiedzi, wiem że nie będzie łatwo ale pokręce się jeszcze przy temacie.
Chooper - 12-07-2005, 09:34
piwko Ci zaszkodziło??? następnym razem może inny lokal wybierzemy
Grze¶ku - 12-07-2005, 10:03
Chyba nie tylko mi - jeszcze mnie z Youngiem podpuszczali¶cie
O ile dobrze pamiętam to nawet mówiłe¶ mi jaki silnik by się nadał, tylko kruca nie pamiętam jaki, Haineken Ľle wpływa na pamięć
|
|
|