To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Sony Playstation 2 - jaka różnica

igi - 22-08-2006, 15:25
Temat postu: Sony Playstation 2 - jaka różnica
Hej

Mam pytanklo może ktoś z was się orientuje. Jeden z naszych kupił sobie ostatnio takie cudo i pograłem trochę u niego (nie powiem kto ale podpowiem trochę ;) mieszka w Supraślu) i chciałbym kupić coś takiego:)

Dzięki linkom od Arturo (w innym wątku) skapiec i ceneo znalazłem kilka pozycji./ teraz tylko pytanie:

Czym się różni Sony Playstation 2 Slim od Sony Playstation 2?? (oprócz nazwy) :P :wink:

Czy ktoś się orientuje ile będzie kosztować tak na oko ;) PS 3 której premierę zapowiedziano na 11 listopada (Japonia) i 17 listopada (reszta świata) 2006??

Pewnie 2 będzie wtedy tanieć ale nie wiem czy dotrzymam do tego terminu :) . A urodziny me się zbliżają i jak teraz nie kupie to mi żona znów kupi 2 pary skarpetek ;0 :lol:

arekp - 22-08-2006, 15:33

Slim jest po prostu w mniejszej obudowie. Teoretycznie nie powinienes miec juz nigdzie mozliwosci nabycia 'kloca'.

Dodatkowe roznice sa niewielkie (np. port eth wbudowany w slima).

Z PS3 juz wiadomo, ze beda problemy - bedzie ich po prostu o wiele mniej niz chetnych. Ceny niestety nie potrafie nawet wywrozyc ;-)

Jackie - 22-08-2006, 18:48

Nowy Xbox kosztuje coś koło 1500zł więc podejrzewam, że Sony daleko nie odbiegnie (szczególnie, że w USA Xbox cieszy się coraz większą popularnością). Choć zanim się coś sensopwnego pojawi na PS3 to trochę czasu minie.
Anonymous - 22-08-2006, 20:01

jakie 1500 zl za xboxa 360? ja za swojego premium dalem z 3 grami 300 funciakow

ps3 bedzie kosztowac 450funtow w uk , czyli w polsce podobnie albo dorozej

young - 23-08-2006, 11:13

Ja w swojej karierze konsol miałem ps1, ps2, dreamcasta i xboxa (posiadam do dziś). Jedyne co mogę powiedzieć to polecam Xboxa. Szczególnie jak ktoś posiada kino domowe :D
Na pewno zakupię x 360 w bogatszej wersji (poczekam jeszcze może będzie taniej)

Pozdrawiam :D

Anonymous - 23-08-2006, 18:08

ps3 bedzie lepsze i ma fajniejszy kontroler :mrgreen:
young - 25-08-2006, 09:30

Co to znaczy lepsze ? od czego lepsze ? i dlaczego lepsze ? (pytam bo chcę nabyć coś nowego)

A jeśli chodzi o kontroler to najwygodniejszy jakim grałem to od x-a później ps i na końcu dream.

pzdr :D

Anonymous - 25-08-2006, 12:43

to znaczy mam xboxa 360 :D i bede kupowal ps3. kontroler w ps3 z wygladu jak zwykly dualshock 2 ale bezprzewodowy i zyroskopem. czyli wszelkiego rodzaju przesuwanie, ruszanie "wolancik" :D odwzorowane jest w grze :mrgreen:

ponad to ps3 bedzie mialo wifi, 60gb twardziel, blu-raya, i mozliwosc ladowania padow przez usb.

a do xboxa 360 trzeba dokupic wifi, twrdziel tylko 20gb, blu raya nie ma, hd-dvd ma wyjsc i bedzie jako osobne pudlo, i ladowarke i akumulatorki do pada tez trzeba dokupic.

Najlepsza gra jaka gralem i dalej gram na xbboxa 360 to OBLIVION - polecam.

[ Dodano: 25-08-2006, 12:45 ]
ps. te same gry wydawane co beda na x'a i na ps3 bede kupowal na ps3. Wiadomo kazda konsola ma swoje exclusive tytuly dlatego zamierzam posiadac x'a jak i ps3 :idea:

Anonymous - 28-08-2006, 12:24

Jako weteran konsol (A32, N64, PSX, PS2, N GBA) i pieców (C64, A500, PC) wtrącę swoje trzy grosze.
Nowa generacja konsol już jest dostępna, ale rewolucji nie było (a gry jak na razie nie powalają) - Oblivion jest super i na porządnym sprzęcie PC wygląda bardzo ładnie (więc po co konsola). Pozatym konsole zmierzają w złą stronę i stają się po prostu komputerami. Ja kupując konsolę chcę mieć spokoją głowę i nie martwić się updatami sprzętu, ściąganiem łatek i uaktualnień, zmienianiem firmwaru, etc. A słynna wtopa z ostatnim Ghost Reconem (który to potrafił trwale uszkodzić konsolę) nie wróży dobrze na przyszłość.
Co do konsol:
Sony PS3:
- konsola w chwili startu będzie cholernie droga (prognozowana cena to ~3000zł)
- brak wibracji w padzie jest krokiem w tył
- za wifi duży +
- żyroskop w padzie to ciekawostka - nie wiem kto siedząc wygodnie w fotelu będzie miał ochotę na dłuższe wygibasy padem
- blue-ray to na razie śpiewka przyszłości - napędy jak i same dyski są cholernie drogie (wygląda to podobnie jak cały szum związany z HDTV)
Ale jak zwykle konsolę uratować mogą DOBRE gry.

Co do X360 to styczność moja z tą konsolką była bardzo krótka (kilka godzin łupania u kolegi) i bez większych emocji.

Jeżeli chodzi o mnie to na razie poobserwuję zachowawczo aż sytuacja na rynku się wyklaruje. A teraz postawiłem na GameBoy Advance - stosunkowo mały i lekki, fajnych gierek zatrzęsienie, a po dokupieniu SuperCard na pamięci np. SD (do max 2GB) otwierają się nowe możliwości :mrgreen:

EDIT:
No i zapomniałem dodać że w obecnej chwili kupno PS2 jest bardzo dobrym wyborem - konsola jest tania, DOBRYCH i TANICH gierek jest mnóstwo (i cały czas wychodzą nowe). Nawet po starcie PS3 stara generacja żyć będzie jeszcze dłuuugo.
Ja do swojego PS2 cały czas dokupuję nowe tytuły i musze powiedzieć że gdy myślę, że ta konsolka już mnie niczym nie zaskoczy to wychodzi jakaś gierka która wyciska jeszcze więcej z konsoli (RE4, MGS3, itd.).

Anonymous - 28-08-2006, 22:51

jezeli mowisz o malych konsolkach to tylko sony PSP, karta 1GB albo 2GB i mozna wgrywac wszelkiego rodzaju gry programy i filmy. sam mam te male gowienko, sprawia wiele radosci.

co do xboxa360 i obliviona znajdz mi peceta ktorego kupie za 300 funtow i bedzie mi gra wygladala tak ladnie jak na xboxie360 :mrgreen:

Firebee - 28-08-2006, 22:59

jak juz macie ps2 to polecam gre fahrenheit.. pierwsza gra ktora przeszedlem do konca;)
Teraz odgrzebalem Mafie na pc, choc na laptopie slabo pryka, ale tez jest cool:P
Pozdr

Anonymous - 29-08-2006, 11:49

deenbe napisał/a:
jezeli mowisz o malych konsolkach to tylko sony PSP, karta 1GB albo 2GB i mozna wgrywac wszelkiego rodzaju gry programy i filmy. sam mam te male gowienko, sprawia wiele radosci.

co do xboxa360 i obliviona znajdz mi peceta ktorego kupie za 300 funtow i bedzie mi gra wygladala tak ladnie jak na xboxie360 :mrgreen:

Co do konsol przenośnych to wychodzę z założenia, że mają one dostarczać jak największej zabawy z gry. Zapytaj co daje więcej radości z grania i na którą konsolkę jest więcej ciekawszych gier (pomijam sprawy grafiki i dźwięku - chodzi tylko o miodność) PSP czy GBA?? Na PSP gierki są drogie i są to klony gier z PS2 (czyli odgrzewane kluchy), a na GBA gierek masz dosłownie tysiące (w tym kilka setek dobrych, kilkanaście świetnych i kilka perełek). Co do pozostałych możliwości (filmy, muzyka, programy) to z własnego doświadczenia wiem że z tego korzysta się sporadycznie lub wcale. Sam jak miałem super phona SonyEricksson P910i (zdjęcia, kamera, filmy, muzyka, programy, ekran dotykowy - full wypas) to tak naprawdę korzystałem tylko z.....telefonu.

Co do Xbox360 i Obliviona to w zupełności się zgadzam - ale jednak wolałbym zainwestować w kompa :wink:

Ponadto widzę że jeżeli chodzi o konsolki to masz pełen wypas (ale spojrzałem skąd piszesz i wszystko stało się jasne - UK :mrgreen: ). Po powrocie będziesz musiał przerobić gniazdka albo wtyczki burżuju :twisted: :lol: :D :wink:

Anonymous - 29-08-2006, 19:35

mam listwe nie ma problemu:)

a co do psp to piraty mozna sciagac z netu i gry wcale nie musza byc drogie;P

Anonymous - 29-08-2006, 21:09

Też fakt...
Efa! - 30-08-2006, 02:28

ja tam nie wiem, ale uważajcie, bo jakiś spec-inspektor od praw autorskich i przestępstw informatycznych może te Wasze w/w posty przeczytać