To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4

frykas - 01-09-2009, 20:57
Temat postu: poszukuję gala 4x4
zachorowałem na gala 4x4 może ktos wie gdzie takie cudo mozna zdobyć? może ktoś z posiadaczy chce się pozbyć? prosze o info na pw lub threeco@interia.pl
misiek-misiek - 02-09-2009, 11:40

hmmm...jakby ci to powiedzieć, nie każdy właściciel chce swoje cacko oddać :mrgreen:
jeśli chodzi ci o E88A to raczej żaden z nas na chwilę obecną nie będzie się pozbywał Galcia

takie moje zdanie...być może się mylę :wink:

frykas - 02-09-2009, 22:02

czy jest może ktoś z okolic tego gala? http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9782831 mam do niego ponad 600km, mógłby ktoś obejrzeć i zdać relacje czy warto po niego jechac?
Frost - 03-09-2009, 09:11

Dziś jest Twój szczęśliwy dzień :D bo ja mieszkam w Gorzowie i po pracy chętnie podjadę go obejrzeć, zaraz sie z gościem ustawie w którym miejscu dokładnie GW znajduje się autko !!

[ Dodano: 03-09-2009, 09:19 ]
:idea:
Juz wiem,
auto stoi w Szwajcari a nie w GW, gość go jeszcze nie sprowadził, ale może to zrobić w 24h jakbyś był mocno zainteresowany.
Niby wszystko działa, ale przebieg to on ma 213tys a nie 173. Niby rozrząd wymieniony, to moge sprawdzić od ręki jakby go sprowadził żaden problem. Nie wiem czy aby napewno będzie działał 4WS bo lubi niedziałac - ale od tego mam podnośniki i troche praktyki żeby wszystko Ci przed zakupem posprawdzać. Jak chcesz to zadzwoń do Goscia i si wypytaj więcej szczegółów, ewent. możesz powiedziec że ja juz dzwoniłem.
Cena dotyczy auta juz sprowadzonego do PL czyli się nie zmieni.

misiek-misiek - 03-09-2009, 10:20

pragnę nadmienić, że chyba coś dostał w kufę, bo ma zderzak przedliftowy i nie ma wlotów powietrza w zderzaku do chłodzenia oleju. Albo coś z rocznikiem nie halo. No i nie ma ECS-u :evil: przynajmniej włącznika. Należałoby sprawdzić czy z górnych mocowań amortyzatorów wychodzą wiązki kabli i czy w ogóle są takie ustrojstwa nałożone na amory. Wszystko można obejrzeć pod maską, trzeba tylko zdjąć te gumki na kielichach. Przebieg typowo zaniżony :evil: Całe szczęście że tylko w ogłoszeniu.

A poza tym fajna wersja, identyczna jak mój :P (gdyby nie ten zderzak :D ) kolor, no i HB

Frost - 03-09-2009, 10:31

misiek-misiek napisał/a:
w zderzaku do chłodzenia oleju
nie sądze. w moim 2,0 V6 z 1995 zderzak był taki sam, w E88A różni się tylko u mnie kratką i niczym więcej
misiek-misiek napisał/a:
ECS-u
bo nie każda wersja ma - widac na focie silnika że ten nie ma chyba, choć obok wajchy są 2a przełączniki - u mnie jest tylko od ECS, który i tak juz nie dziala, bo mam zwykłe amory
frykas - 03-09-2009, 12:06

chyba rzeczywiście to mój szczęśliwy dzień :twisted: teraz jeszcze bardziej się napaliłem, muszę tylko zadzwonić do gościa żeby więcej fotek załatwił... powiedzcie czy cena jest odpowiednia do tego egzemplarza? jeszcze opłaty rejestracyjne pewnie ok 2,5tys
Frost - 03-09-2009, 12:30

Ja za swojego dałem 950e, sam po niego pojechałem i przywiozlem czyli około 4500zł mnie to koszotwało, ale ....... igła to on nie był. Akcyze płaciłem jak była jeszcze 13,6%, teraz masz 18,6%. Cene walną ci rynkową, ja wykładałem coś koło 700zł.
Ogólnie nie kupisz gala 4x4 za mniej niż 9tys zł bo ich nie ma za wile. Każdy z tu obecnych swojego tak wycenia między 9-12tys zł wzależności od stopnia doinwestowania.
Mój na dzień dzisiejszy reasumując kosztował mnie ok. 9,5tys nie licząc doposażania -tzw. goły i wesoły, podliczając wszystko ok. 13tys i zaraz będe jeszcze kupywał felgi :D Co nie zmienia faktu że jego wartości się tym nie podnosi, ale wartośc emocjonalną tak a przyjemnośc z jazdy jest BEZCENNA tak samo jak posiadania jednego z może 10 Galów w PL

frykas - 03-09-2009, 15:26

spróbuje się dogadać ze sprzedającym żeby go przyprowadził i wtedy podejmę decyzje po sprawdzeniu... frost83 mogę liczyć na Twoje wprawne oko i doświadczenie w tym temacie?
Frost - 03-09-2009, 15:30

frykas napisał/a:
mogę liczyć na Twoje wprawne oko i doświadczenie w tym temacie
bez dwuch zdań. Jak będzie na GW to się mu przyjże. Znegocjuj troche cene. Napewno coś sie urwie :D
frykas - 03-09-2009, 16:37

dzięki frost83...gadałem ze sprzedającym, w następnym tyg będzie po niego jechał i ma dać znać jak będzie wyjeżdżał... ale nie wiadomo czy w ogóle go przywiezie bo to zależy czy ktoś już go nie kupił :roll: także kilka nerwowych dni mnie czeka :mrgreen:
jacek11 - 03-09-2009, 17:04

Po lifcie to on raczej nie jest.Pewnie pierwsza rejestracje była w 1995r.
Ma stary kieros,zderzak,fotele,a nawet otwieranie schowka.
Dziwi mnie tylko tylna lotka,ale może tylko E8 miały,dlatego nie widziałem na innych galach.
Felgi też ma stalowe,a nie alusy.Ogółem ładny. :)

frykas - 03-09-2009, 17:45

a ma ktoś z was może zdjęcia przedliftowego i poliftowego gala?
mitsu_pl - 03-09-2009, 19:03

Jest to na pewno wersja przedliftowa, bo lift zrobili dopiero koniec 95 początek 96 cościk takiego. Te przyciski między fotelami to zapewne podgrzewanie ich. Już widziałem w jakimś galu cościk takiego, choć jest to bardzo rzadki widok. ECS też był w opcji i nie każdy gal go posiadał, chyba tylko VR-4 miały w standardzie. Z felg to go ktoś już ograbił :P Nie wiem czy nie był trącony przodem, bo maska z lewej strony nie bardzo pasuje, ale to można sprawdzić po otworach kontrolnych. No i cena jak na niezarejstrowany, trochę wygórowana...
frykas - 03-09-2009, 19:36

z ceną będę walczył jeszcze ale najpierw musi być w PL żebym miał podstawy do narzekań :P

[ Dodano: 03-09-2009, 20:42 ]
no niestety właśnie dzwonił do mnie sprzedający i gala już ktoś kupił... załamka