To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] jak sie podpiac ze stopem

JACA_1978 - 23-08-2006, 18:11
Temat postu: [ALL] jak sie podpiac ze stopem
witam udalo mi sie wreszcie dostac lotke do mego colta cao :)
kupilem ja za 150 zl + przesylka
lotka jest ze stopem austriackiej firmy KBA ??
szkoda ze tylko koloru srebnego (bede musial malowac ) bo moj colt jest blekitny
no i trzeba otworki porobic by ja przytwierdzic oraz stopa podlaczyc
i wlasnie jak podpiac sie ze stopem??

josie - 23-08-2006, 18:49

JACA_1978 napisał/a:
jak podpiac sie ze stopem??

Do wiązki dochodzącej do tylnej lampy - albo zdjąć kawałek izolacji i dolutować, albo są takie zaciski "odgałęźniki" które przecinają izolację na przewodzie.

roch_27 - 23-08-2006, 18:56

Najlepiej tak jak pisze josie, czyli do wiązki do tylnej lapmy, wtedy bedziesz miał pewność że bedzie działać od razu :mrgreen:

Sam kiedyś chciałem zrobić na skróty- sprawdziłem kolor przewodu, ciach i podpięcie i moje zdziwienie :shock: Jak sie poźniej okazało w nadkolu była kolejna wiązka rozgałęźna i dopiero jak tam doprowadziłem było OK :lol:

pozdro

Anonymous - 01-09-2006, 07:51

najłatwiej podłączyć bezpośrednio do kabelków ze stopa z lampy tylnej, bedziesz musiał sobie dodatkowo jedną dziurke wywiercić na kabelek, ja też montowałem lotke ale bez stopa... bez linijki i punktaka nioe podchodź, bo ja nie dość że miałm potem problem ze wsadzeniem lotki w te dziury, to przy wiertaniu ostatniej mi wiertarka troche zjechała i sobie troche obdarłem słupek:/... ale na szczęście wyszło ok...

dobrze jakbyś spoiler w miejscach gdzie sie styka z blachą jakąś uszczelką obkleił bo może Ci sie blacha gdzieś przetrzeć od małych drgań, ja zamiast tego toche kleju do szyb użyłem...

...miłej zabawy;)

pozdrawiam