To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - drift przednim napedem

Łukasz zs - 11-09-2009, 18:11
Temat postu: drift przednim napedem
urodzil sie dobry temat w topicu w ktorym nie powinnien sie znalezc i stad trafil tu 8)

mozna driftowac przednim napedem czy nie jak uwazacie? Ci ktorzy znaja mnie ze spotkani wiedza jakie mam zdanie o tym i jaki styl jazdy prezentuje na spotach :twisted: PRZEDNI NAPED LATA LEPIEJ BOKIEM NIZ WIEKSZOSC TYLNIO NAPEDOWCOW!!!!!!
oczywiscie to spostrzezenie odnosi sie do krematorium gdzie tak naprawde na palcach jednej reki mozna policzyc "prawdziwych" drifterow :mrgreen:

Postremus - 11-09-2009, 20:32

no ok :P Z napędem na tył jest lepiej bo kontrolujesz poślizg gazem :) ale moim zdaniem drift z przednim napędem także jest możliwy :) poślizg w drifcie moim zdaniem liczy się poślizg :) co daje ręczny i kontrola kierownicą :) . Czyli moje zdanie DRIFT z przednim napędem jest możliwy!! :P
Makos - 11-09-2009, 22:12

drifting.pl napisał/a:
Upraszczając drifting można nazwać jazdą bokiem. Owszem, ale kontrolowaną. Sztuka driftingu polega na umiejętnym kierowaniu samochodem w zakręcie podczas wielkiego, pięknego poślizgu. W tej dyscyplinie prym wiodą głównie auta z napędem na tylną oś, gdyż właśnie te wykazują największą nadsterowność oraz chęć do poślizgu. W autach przednionapędowych poślizgi ograniczają się do zarzucania hamulcem ręcznym czy stawianiu samochodu bokiem przez hamowanie lewą nogą. Samochody z napędem na wszystkie koła potrafią jeˇdzić dynamiczniej i efektowniej od przednionapędowych, lecz wymaga to sporego zapasu mocy i umiejętności.

...i wszystko jasne. Można uprawiać drifting autem FWD, nieco inna jest tylko technika, sam drift jest przy tym także mniej widowiskowy z tej prostej przyczyny, że nie da się "pociągnąć" go dłużej (dłużej w porównaniu do RWD, to chyba jasne i bynajmniej nie mam tu na myśli tylnonapędowych pseudoamatorów z krematorium) 8)

Anonymous - 11-09-2009, 23:38

Cholera a ja myślałem, że jak na polu wpadłem w poślizg wjeżdżając na krowie łajno to też mogłem to nazwać driftem :cry:
Pozdrawiam Igor

Łukasz zs - 12-09-2009, 00:31

na krowim placku to zamiast jednego kolka na polbruku krem zrobilbym ze trzy :P to fakt rwd to naped dla drifterow ale nie stajemy do toyo cup przednim napedem tylko bawimy sie i udowadniamy 'PSEUDO DRIFTEROM' ze mozna i to duzo lepiej jak nie jedno klasowe bmw
Bartek - 12-09-2009, 16:47

Drift jest jak sex - lepiej dać w :twisted: (gaz) niż ciągnąć ręką. Wg mnie jest to bareK trafne porównanie. Można jechać bokiem przednionapędówką, ale pełną kontrolę i prawdziwy drift jest możliwy tylko tyłem - AWD też się słabo nadaje - zbyt chętnie jedzie jak po sznurku.
harpagan - 12-09-2009, 17:01

Bartek napisał/a:
Drift jest jak sex - lepiej dać w :twisted: (gaz) niż ciągnąć ręką

Padłem i leże :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Morfi - 12-09-2009, 17:52

Bartek, Czyścisz mi monitor :)
Tak da sie FWD ale na bardzo sliskiej nawieszchni, z dobrym ręcznym i łysimi oponami na tył.
http://www.youtube.com/watch?v=x6thh_Iw92w
http://www.youtube.com/wa...jDA&feature=fvw
http://www.youtube.com/wa...feature=related
A do RWD wystarczy nawet poldek :P .

machet - 11-10-2009, 16:52

Morfi, wcale nie musi być ślisko, wręcz przeciwnie. Lepiej kontroluje poślizg na suchej. Jak jest mokro łatwo wykręcić bączka.
Saqu - 18-10-2009, 23:52

Co Wy tam wiecie.. xD
http://www.youtube.com/watch?v=EAWGfulz3sQ
chodzi mi tutaj o tylne "koła" a nie o aktora czy coś :P
takim czymś niech ktoś podriftuje xD

Morfi - 19-10-2009, 09:29

Oj na takich trolejach bym sobie pojezdził hehehehe
Bartek - 19-10-2009, 09:45

Tyle, że troleje nie mają nic wspólnego z rzeczywistością....Chyba lepiej na plajstejszon trenować ;)
Koyocik - 19-10-2009, 09:52

Eno, na trolejach można sprawdzić jak zachowuje się auto wyposażone w slicki na nienapędzanej osi i kolce na napędzanej na lodzie. Co, jak wiadomo, się bardzo często zdarza :mrgreen: Tak mniej więcej. Ale pierwsze wrażenie jest niezapomniane :-)
Bartek - 19-10-2009, 09:58

Zabawa przednia, ale podkreślam zabawa, nie nauka ;)