[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] NIE ODPALA POMOCY!
dzinksior - 13-09-2009, 11:29 Temat postu: [E33A 2.0] NIE ODPALA POMOCY! WITAM NABYŁEM GALANTA DROGˇ KOMPROMISÓW CENA DO WYGODY ITP SPALANIE
MAM 2.0 8V 108KM NIE MIAŁEM DO NIEGO ŻADNYCH UWAG, AŻ PEWNEGO DNIA WRÓCIŁEM Z TRASY I AUTKO ZAGOTOWAŁO SIE POD MOIM DOMEM, W CHŁODNICY BYŁO PEŁNO MUSZTARDY CZYLI USZCZELKA POD GŁOWICˇ.
AUTO POSZŁO DO MECHANIKA (WCZESNIEJ ROBIONY WYWIAD KTO JEST NAJLEPSZYM MAGIKIEM W GAZOWNI) MAGIK OZNAJMIAL IZ NIE TAKIE AUTA CZAROWAL
AUTO ODEBRAŁEM Z 4 DNIOWYM OPUZNIENIEM, PRZEJECHAŁEM 15 KM I SIĘ ZAGOTOWAŁO... ZWALIŁEM CHŁODNICE I CZY¦CIŁEM ZE SZLAMU. BYŁO OK. RANO POJECHAŁEM W TRASĘ 130KM I TEMP. BYŁA PONAD NORMĘ I TAK (CHOD¬ TERMOSTAT WYRZUCIŁEM)
W DRODZE POWROTNEJ SIE ZAGOTOWAŁ, ZWALIŁEM CHŁODNICE PRZECZYSCIŁEM ZNOWU I JAKOS DOJECHAŁEM, ZAPOMNIAŁEM DODAĆ ZE AUTO GASŁO, ¬LE ODPALAŁO (PEWNIE ZAPŁON)I TAK ZOSTAWIŁEM AUTO DO REKLAMACJI, MAGIK ZWALIŁ GEŁOWICE ZPLANOWAŁ 2GI RAZ, DALEJ DO SILNIKA DOSTAWAŁA SIE WODA, ZAŁATWIŁEM MU NOWˇ GŁOWICE.
WYMIENIŁ PO 2 TYGODNIACH!!!
I TERAZ AUTO WOGÓLE NIE ODPALA, NIE WIEM PŁACZE ROZKŁADAM RĘCE CISNE GO... I AUTO DALEJ STOI, MAGIK TWIERDZI ZE WSZYSTKO JEST DOBRZE ROZRZˇD USTAWIONY POPRAWNIE, ISKRA JEST, PALIWO PODAJE, KABLE ZMIENIONE, SWIECE TEZ
I AUTO WOGÓLE SIE NIE ODZYWA ANI NA HOL, ANI NA ROZRUSZNIK
POTRZEBUJE POMOCY NIE WIEM SAM, KOMPUTER? CZY CO BO WYSIADAM?
JESTEM Z POD OKOLIC GDAŃSKA... ZAPŁACĘ TYLKO NIECH MI GO KTO¦ SZYBKO ZROBI/POMOZE BO JUŻ PSYCHICZNIE NIE WYTRZYMAM I ZASILE GRONO POLSKICH DRUK KOLEJNYM GOLFEM BO NIE MAM SIŁ...
docencik87 - 13-09-2009, 12:49
Po pierwsze primo nie krzycz!! (nie pisz z CAPS LOCK'iem)
Po drugie je¶li szukasz kogo¶ kto dobrze zna się na tych galantach to odezwij się do Krzyżaka. On zna się na rzeczy.
dzinksior - 13-09-2009, 14:23
ok przepraszam nie krzycze
Anonymous - 13-09-2009, 15:13
moze zł± głowice wymieniles na rownie zła. SprawdĽ czy po kreceniu znow swiece nie sa mokre od wody. Jak bedzie cisnienie paliwo i iskra we wlasciwym momencie musi zapalic.
dzinksior - 13-09-2009, 15:22
glowica jest dobra sprawdzana cisnieniowo, rozrzad ustawiali przy mnie wedlug autodaty
cisnienie mam 9,5 9,5 9,5 10 także robocze
prosiłbym o jakie¶ pomysły jeszcze
siudii - 13-09-2009, 15:52
Może zapłon? Może mechanik ustawił zamiast na 4 to na 1 gar i silnik się nie odzywa. Kiedy¶ już to przerabiałem.
Anonymous - 13-09-2009, 16:05
te 9,5 to troche mało a i co komnkretnie sprawzali cisnieniowo, plaszcz wodny? Glowica peka pomiedzy zaworami i pomiedzy zaworem a otwoem swiecy przez co przy ssaniu tłoka sika na elektrody swiec.
dzinksior - 13-09-2009, 19:04
poprzednia byla peknieta pomiedzy zaworem a otworem swiecy
zaplonu nie ustawiali, bo jest sterowany elektronicznie hmmm (tak mi mówili)
skoro ,,siudi'' mówisz ze ma na 4ty gar to rozumiem ze kable pozamieniać ???
siudii - 13-09-2009, 19:13
Nie pamiętam dokładnie ale ustawiali¶my na 1 gar i nic nie łapał, więc z powodu braku pomysłów spróbowali¶my na 4 i odpalił. Przewody miałem jeszcze fabryczne i plombę na ¶rubce od regulacji zapłonu, więc raczej nic nie pozamieniane. Poszukaj w manualu tam powinno być wszystko opisane.
dzinksior - 13-09-2009, 22:16
ok jutro pojade do niego i zobacze sprawdze czy ma ok
deejay - 13-09-2009, 23:25
dzinksior napisał/a: | zaplonu nie ustawiali, bo jest sterowany elektronicznie hmmm (tak mi mówili) |
bzdura zapłon klasyczny na aparacie ze regulacja kota wyprzedzenia fabrycznie 5 stopni +,- 2 stopnie , niech sprawdz± jeszcze raz , bo bardzo łatwo sie pomylic wystarczy jeden z±b na wałku od aparatu i nie odpali
Ps: kompresja na granicy normy ponizej 8 bar to dla tego motoru to juz koniec , norma to ok 13 bar
dzinksior - 13-09-2009, 23:30
to rozumiem deejay kwestia ustawienia zapłonu???
deejay - 14-09-2009, 00:02
najpierw od tego , ale sprawdz takie rzeczy jak np . czy iskra jest ?
dzinksior - 14-09-2009, 00:41
pisalem wyzej ze iskra jest, paliwo podaje...
Krzyzak - 14-09-2009, 08:15
9,5 to prawie zgon silnika...
zaplon mechaniczny, ustawiany na aparacie na 10 (!!!!) a nie 5 stopni
|
|
|