Lubelskie - mały tuning carismy
Marcin87 - 13-09-2009, 19:21 Temat postu: mały tuning carismy Mam pytanie odnośnie małej przeróbki mojej małej carismy. Czy istnieje techniczna możliwość zmiany silnika 1.6 z carismy na 2.0 6v z galanta?? Interesuje mnie co trzeba by zrobić i za ile albo czy jest w lublinie kto ktoś by mi coś na temat tuningu carismy powiedział.
pawela - 13-09-2009, 20:11
silnik ten jest obrócony względem Twojego o 180', dodatkowo dochodzi komputer, ecu, wiązka, skrzynia itp itd... Jeśli już wal w 6A13 czyli 2.5 z gala EA
Co do tego, kto się takimi rzeczami u nas zajmuje, to możemy się pochwalić kilkoma prawdziwymi specjalistami:
Czarek autoR
Piotrek Masicz
'P. Sławek'
namiary znajdziesz w temacie 'gdzie naprawiamy'
bede - 17-09-2009, 20:28
Stein napisał/a: | Pana Sławka bym z tej listy wykreślił jeżeli myślimy o swapie w carismie bo w/w jest ortodoksyjnym mitsuzakręceńcem ( 30 lat dłubania tylko miśków ) i kundli się nie tyka
ps. mówię poważnie |
Identyczne stwierdzenie (dot. carismy) usłyszałem jak oddawałem mojego gallanta GDI. Więc potwierdzam.
darkezz - 27-09-2009, 10:08
trochę przesadzone.najlepiej samemu odwiedzić pana Sławka.
rafq - 28-09-2009, 01:46
Stein napisał/a: | już łatwiej byłoby go namówić do roboty golfa II |
Żeby mu "kaktus wyrósł na dłoni" ? hehehe, no way Bart mogłeś te "kundle" wstawić w cudzysłów
tomasek - 28-09-2009, 21:20
A ja myśle że jakbyś podjechał i porozmawiał Sławkiem konkretnie i na temat tylko musisz wiedzieć czego chcesz to ci powie co można a co nie i kto wie może da się skusić Sławcio lubi wyzwania
Anonymous - 28-09-2009, 21:49
Weźmie i cari tylko popsioczy bo to auto projektowane na Europe i ma wspólna płytę i podzespoły z volvo. Słowem brak japońskiej myśli. Stąd niechęć Sławka do tej konstrukcji. A pogadać lubi o autach zanim się weźmie bo lubi wiedzieć jaki klient do niego przychodzi i jaki stosunek ma do marki. Wiem to na pewno po czterech latach współpracy i wielu naprawach moich 3 miśków. Zanim namówiłem go na budowę vr4 z mojego dynamica4 i eclipsa turbo minęło sporo czasu i utyskiwań, ale kiedy przekonał się że spać nie mogę i ciągle "męczę bułę" przerwał nawet budowę FTO w wersji europejskiej i zajął się moim pomysłem.
Tak więc trochę odwagi i zaparcia, jeśli lubisz markę mitsu to Sławek na pewno nie odmówi i pomoże przy carismie:)
tomasek - 28-09-2009, 22:06
No może nawet odstawi na bok GALA Dolara he he he
Anonymous - 29-09-2009, 15:10
na bok już ciężko cokolwiek odstawić bo miejsca pod jego domem brak:)
bede - 30-09-2009, 21:57
dolar2dolar2 napisał/a: | na bok już ciężko cokolwiek odstawić bo miejsca pod jego domem brak:) |
Ja jutro zabiorę swojego wiec jedno miejsce się zwolni. Mnie dopadła uszczelka głowicy, raz robiona, drugi raz puszcza. Ale choć miałbym się zarznąć to auto będzie zrobione, a z pomocą pana Sławka wiem ze to możliwe.
Miłego wieczoru.
|
|
|