Inne modele Mitsubishi - sportowy układ dolotowy
Anonymous - 24-08-2006, 20:45 Temat postu: sportowy układ dolotowy Ciekaw jestem czy ma ktoś z was w sigmie...
sportowy układ dolotowy, bo jestem ciekaw jakie misia ma osiągi z
z takim dolotem.
TommiCrazy - 25-08-2006, 23:59
napewno sá to wyniki zauwazalne na stoprze elektronowym
chyba niedobre miejsce na takie pytanie, maglowane chyba bylo wszedzie o ukladach dolotowych i ich domniemanych i rzeczywistych walorach
Hubeeert - 26-08-2006, 07:18 Temat postu: Re: sportowy układ dolotowy
setko napisał/a: | Ciekaw jestem czy ma ktoś z was w sigmie...
sportowy układ dolotowy, bo jestem ciekaw jakie misia ma osiągi z
z takim dolotem. |
Dolot z 3000GT powinien pasować - to w końcu te same silniki. Wypolerować (upierdliwe) i może bedzie lepiej.
Ale mała uwaga ode mnie - Mitsu rzadko wypuszczało niedopracowane doloty. Więcej można w nich popsuć "power rurą" niż poprawić.
kordiank2 - 28-08-2006, 13:21
poza tym po zmianie dolotu dobrze byłoby jeszcze powalczyć trochę z jednostką sterującą...
Anonymous - 28-08-2006, 13:54
kordiank2 napisał/a: | dobrze byłoby jeszcze powalczyć trochę z jednostką sterującą... |
zgadzam sie tyko tu już jest potrzebny dobry spec z chamownia a z pozatym to wydaje mi się...że 205 KM to już jest silnik podkręcony tak mocno iż zapas mocy jest niewielki.
zbyszek05 - 13-10-2007, 20:34
a ja się nie zgodzę bo w 3.0 czy to w 24 cz 12 zaworowej jednostce to jest jakieś 70 % mocy jaką fabryka zaoferowała.i tak 205 KM myślę że udałoby się wykręcić na 255 po założeniu polerowanego dolotu i wylotu , zmiana wałeczków rozrządu też by dużo dała bo zmienił by się moment obrotowy...można spolerować zaworki i gniazda zaworowe ,zmienić średnice otworów dolotowych,wylotowych no i komp. delikatna zmiana charakterystyki ... tylko czy warto? za taką kasę co to będzie kosztować to można obsadzic twinturbo od 3000gt i działac dalej wzmacniając całą konstrukcę...przecież w hondach 1.6 litra osiągnięto 160KM/silnik V-TI/bez turbo co jest ciekawe bo te silniki mało palą i sa w miarę zywotne...no ale to tylko moje zdanie.pozdro
|
|
|