To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Wyciek :(

watcher79 - 15-09-2009, 20:54
Temat postu: [3.2 DID] Wyciek :(
Zauważyłem ostatnio że miejsce w którym długo stoję jest mokre od oleju. Zajrzałem pod spód i pod alternatorem z prawej strony jest jakiś wyciek. Nie wygląda jak z dyferencjału ani z półośki... Są tam jakieś przewody i jakiś owalny element na stałe przyspawany do ośki.

Zerknijcie proszę na zdjęcie ... Może ktoś podpowie co to może być.
Postaram się wybrać do jakiegoś zakładu żeby dokładnie obejrzeć auto na podnośniku, ale może ze zdjęcia uda się coś komuś wywnioskować.

zbyszekm2 - 15-09-2009, 21:03
Temat postu: Re: Wyciek :(
watcher79 napisał/a:
Zauważyłem ostatnio że miejsce w którym długo stoję jest mokre od oleju. Zajrzałem pod spód i pod alternatorem z prawej strony jest jakiś wyciek. Nie wygląda jak z dyferencjału ani z półośki... Są tam jakieś przewody i jakiś owalny element na stałe przyspawany do ośki.
Obrazek
Zerknijcie proszę na zdjęcie ... Może ktoś podpowie co to może być.
Postaram się wybrać do jakiegoś zakładu żeby dokładnie obejrzeć auto na podnośniku, ale może ze zdjęcia uda się coś komuś wywnioskować.

Mi to wygląda na wyciek z silnika, może gdzieś przy turbinie, tam są dwa węże olejowe.
Prawdopodobnie z nich kapie na en most.

watcher79 - 16-09-2009, 20:53

Dzięki za pomoc...
Przyczyną okazał się czujnik ciśnienia oleju. Wymieniłem i na razie jest sucho. Muszę przejechać kilkadziesiąt km dla pewności.