To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] nie pali

jjjjjjjjjj - 26-09-2009, 22:11
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] nie pali
Posiadam cari od niedawna. Podczas jazdy zgasła. jak podpąpuje gruche pali przez chwilę i gaśnie. Proszę o sugestię co jest nie tak.
pawelsonx - 26-09-2009, 23:22

może pompka padła lub gdzieś łapie lewe powietrze lub jest nieszczelna jak pompka jest taka sama jak w TD to bym sprawdził jeszcze czy filtr jest w porządku
slawek st - 27-09-2009, 21:36

pawelsonx napisał/a:
może pompka padła lub gdzieś łapie lewe powietrze lub jest nieszczelna jak pompka jest taka sama jak w TD to bym sprawdził jeszcze czy filtr jest w porządku
Co do pompki to mam wątpliwości , możesz podpowiedzieć gdzie ona jest.
pawelsonx - 28-09-2009, 01:34

według mojej wiedzy to w di-d znajduje się w baku
kubas - 29-09-2009, 16:32

To jeżeli pompka znajduje się w baku to po co jest potrzebna gruszka pod skrzynką bezpieczników pod maską i po co trzeba nią podpompować paliwo np. po wymianie filtra paliwa?
pawelsonx - 29-09-2009, 17:49

kubas napisał/a:
To jeżeli pompka znajduje się w baku to po co jest potrzebna gruszka pod skrzynką bezpieczników pod maską i po co trzeba nią podpompować paliwo np. po wymianie filtra paliwa?

dobre pytanie pewnie jakaś filozofia w tym jest

Anonymous - 29-09-2009, 18:51

kubas napisał/a:

O ile wiem to grucha służy do zaciągnięcia paliwa np. po jego skończeniu się do zera. Dzięki temu układ nie pracuje na sucho przez dłuższą chwilę no i nie dojdzie do zapowietrzenia.

Pozdrawiam
Arthus