To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Świnoujście - troszkę 4x4.

KowaliK - 26-09-2009, 22:42
Temat postu: Świnoujście - troszkę 4x4.
Witajcie. :)
W listopadzie mam zamiar wybrać się do Świnoujścia i przy okazji zrobić kilka zdjęć auta na plaży, stąd moje pytanie do Was: w którym miejscu spokojnie wjadę na plażę? Ostatni raz w Świnoujściu byłem jakieś 5 lat temu i z tego co utkwiło mi w głowie, blisko przejścia PL <-> D jest parking, z którego była jakaś dróżka na plażę. Jest jeszcze coś takiego i o ile da rade tamtędy przebić się Outlanderem? Coś jeszcze mi świta, że całkiem po drugiej stronie, koło wiatraku, był jakiś zjazd na piaseczek - dobrze kojarzę? :)

[ Dodano: 08-10-2009, 20:53 ]
Nikt z MitsuManiaków nie mieszka na/nie zna tych terenów, że taka cisza w temacie? :(

j13mk - 03-11-2009, 09:13

KowaliK, na wybrzeżu rewalskim mogę Ci pomóc w takim wypadzie, ostatnio robiliśmy foto do kalendarza VW na molo w Niechorzu ;) Co do Świnoujścia nie wiem, raczej nie rajcuje mnie wyjazd 'z wybrzeża na wybrzeże"... :mrgreen: Muszę Cię też ostrzec - po sezonie mało się dzieje i na takich urlopowiczów robiących wypady na plażę autami/quadami czyhają niebezpieczeństwa w postaci mkk (od Policji, Straży Granicznej, Urzędu Morskiego, czy też Straży Gminnej/Miejskiej) - może drogo wyjść takie foto.

[ Dodano: 03-11-2009, 09:28 ]
Zapomniałem, mamy też miejscówkę w bardzo ładnej aranżacji - wyrobisko po żwirowni:
A tu VW:

KowaliK - 03-11-2009, 15:50

j13mk, dzięki za ostrzeżenie przed policją. Właśnie ostatnio się nad tym zastanawiałem i nie wiedziałem do końca jak to wygląda prawnie... :? Na miejscu będę kilka dni, więc pewnie najpierw rozejrzę się jak to wygląda i dopiero później ew. wjadę. Widziałem już polskie zdjęcia z plaży (niestety nie wiem gdzie to było :( ), ale (odpukać) jeśli ew. zdarzy się jakaś kontrola to spokojnie wytłumaczę funkcjonariuszowi o co chodzi i może uda się ulgowo. ;)
wash - 03-11-2009, 21:14

No przyznaję się, że ja pochodzę z okolic Świnoujścia, a dokładniej 15 km od. Niestety nie zauważyłem Twojego tematu przeglądając forum...

W sumie tak dokładnie to nie znam Świnoujścia. Ale generalnie sprawa z wjazdami na plażę samochodem wygląda tak, że nie za bardzo można. W Międzyzdrojach np. jest tak, że poza wyznaczonymi służbami, czyli jak j13mk wspomniał: strażą graniczną, policją, urzędem morskim, nikt raczej nie ma wjazdu na plażę. Oczywiście są wyjątki w stylu ktoś chce zwodować skuter, albo motorówkę, to jest raptem jedno takie miejsce, żeby zjechać, które i tak właściwie jest dostępne tylko podczas wakacji.

W każdym razie wjeżdżając na plażę musisz się liczyć z tym, że jest to nie do końca legalne i mogą Cię spotkać pewne nieprzyjemności.
Oczywiście, nie jestem jakiś ekspertem i jeżeli ktoś coś więcej wie to niech mnie poprawi.

Pozdrawiam! :)

tucci - 04-11-2009, 00:01

Ja znam bardzo dobrze Swinoujscie i ostrzegam przed wjazdem na plaze (zadnych szans, nie ma czystego przejzdu po 1sze, po 2gie nielegalne), ale jest duza szansa
zrobienia zdjec na piaseczku :wink:
Jest droga, rownolegla do promenady w strone wiatraka, ktora konczy sie parkingiem i tam wlasnie mozna sie rozejrzec za ladnym miejscem :mrgreen:

j13mk - 04-11-2009, 09:06

wash napisał/a:
W każdym razie wjeżdżając na plażę musisz się liczyć z tym, że jest to nie do końca legalne i mogą Cię spotkać pewne nieprzyjemności.
Oczywiście, nie jestem jakiś ekspertem i jeżeli ktoś coś więcej wie to niech mnie poprawi.
Nie ma co poprawiać ;) Albo jest ustawiony znak zakazu (czy to wjazdu, ruchu pojazdów) - wtedy od 20 do 500zł i punkty karne, jak brak znaku to np. z art. 81kw, który w taryfikatorze rozbity jest na różne wykroczenia (do 500zł), a w kw kwota mkk do 1000zł... raczej nie mało.
KowaliK - 16-11-2009, 19:16

Byłem, widziałem... nic nie wyszło. :( Blisko granicy jest elegancki zjazd, ale znak zakazu wjazdu + sporo osób na plaży... nawet nie próbowałem, bo wiadomo jak to się skończy. Trzeba się kiedyś wybrać na dłużej i rano zaatakować piaseczek, no bo jak się przyjeżdża odpocząć to trudno wstać o 6 czy nawet 9 rano. ;p

Mimo wszystko dziękuje za chęci, a temat chyba można zamknąć? ;)