To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS DID] Jak Johnsona montowałem

Gaweł - 27-09-2009, 18:30
Temat postu: [MSS DID] Jak Johnsona montowałem
CB w Space Star...
Jeżdżąc codziennie samochodem, od paru lat używam tego urządzenia i dokonując zakupu Miśka od razu zaczęłem zastanawiać się jak i gdzie by tu "sibika" zamontować. Dysponując CB President Harry postanowiłem "dokonać" dosyć brutalnego montażu i po prostu radyjko zostało zamontowane z boku środkowego panelu za pomocą wkrętów, które pozostawiły po sobie dosyć brzydkie dziury.

Wszystko było OK ale postanowiłem zmienić radio i miejsce umieszczenia. Na panelu centralnym, poniżej pokręteł (temp. powietrza, nawiew) znajdowała się oryginalna kieszeń na płyty CD, która wygląda tak:

Kieszeń specjalnie nie była mi potrzebna, za to miejsce jakie po niej zostało mogłem wykorzystać na umieszczenie CB.

Przed wymontowaniem kieszeni przeszukałem Forum poszukując informacji jak się do tego zabrać. W trakcie demontażu okazało się, że nie muszę zdejmować pokręteł, a zatrzaski dają się dosyć łatwo "odczepić". (Pomimo przestróg "łamaczy zatrzasków")
Wybór nowego radyjka padł na Presidenta Johnsona I. Dobry sprzęt, chociaż nienajnowszy, ale podobno z Presidentem jak z winem... No i największy atut tego radia, czyli głosnik na przednim panelu.

Do montażu radia konieczna okazała się specjalna kieszeń do montażu President Johnson.

Kieszeń dosyć ciasno weszła w swoje miejsce i nie potrzeba było żadnych dodatkowych "usztywniających" zabiegów.

Zasilanie zostało pociągnięte "na stałe" od zapalniczki. Nie było problemu z przeciągnięciem kabla antenowego pomiędzy "wnętrznościami".
Po zamontowaniu wszystkiego razem, całość przedstawia się w taki sposób:

I wszystko było cudowne gdyby nie pewien szczegół. Blaszka z kieszeni montażowej przeszkadza w używaniu pokręteł.

Nie pozostaje nic innego jak użyć pilnika i lekko "dopasować" blaszkę do pokręteł.

Ot i wszystko.

halbog - 28-09-2009, 09:03

Tyz piknie :wink:
Pozdrawiam
Bogdan

Zwierzu - 08-10-2009, 18:09

Zrobilem to identycznie :)
Dobra robota

Gaweł - 08-10-2009, 22:19

Zwierzu napisał/a:
Zrobilem to identycznie :)
Dobra robota