Tuning - tuning gala e57a
hubert_galant - 28-09-2009, 11:47 Temat postu: tuning gala e57a witam, mam pytanie czy opłaca się tuningować silnik 2.0 TD?? wycinać katalizator i wmontować strumienice?? (podobno 10 koni więcej)
Frost - 01-10-2009, 09:15
hubert_galant napisał/a: | podobno 10 koni więce | nieprawda, jezeli juz jest jakiś wzrost to między 2-4%
Anonymous - 01-10-2009, 10:11
W mojej carismie po wywaleniu kata auto wyraznie odzylo ale moj kat byl tak zabity ze jak patrzylo sie pod swiatlo to praktycznie nie bylo przeswitu. Hamownia pokazala +6km i -10nm wzgedem serii. Wczesniej auto nie bylo mierzone.
Owczar - 01-10-2009, 10:27
hubert_galant, nic nie rób z tym silnikiem jeśli chcesz pojeździć.
Wszyc - 21-02-2010, 04:33
ostatnio bawiłem się trochę przy swoim silniczku i jeżeli ktoś chce by jego misiek był szybszy to polecam o zadbanie o dolot i wydech nie na zasadzie tuningu a raczej doprowadzenia go do stanu fabrycznego pobawiłem się przy dolocie doprowadziłem więcej powietrza zająłem się całym układem intercoolera wyczyściłem polecam właścicielom tego silnika misiek nie porównywalnie lepiej wkręca się na obroty... stożek na dolocie to przegięcie rzecz jasna przerost formy nad treścią zwykły filtr w pełni starcza chodzi mi bardziej o czystość dolotu i polecam wymienienie katalizatora na nowy mocy więcej nie będzie ale misiek od razu ochoczo wchodzi na obroty można też pomyśleć o obłożeniu kolektora wydechowego czymś by nie przekazywał zbyt dużo ciepła na wyżej położony kolektor dolotowy i zająć się wyczyszczeniem układu chłodzenia nie można tu spodziewać się jakiś sportowych doznań po tych zabiegach ale misiek zdecydowanie lepiej znosi szybszą jazdę wskaźnik temperatury nie drgnie z optymalnej wartości
|
|
|